Brașov Ultimele stiri

700.000 de beculețe vor lumina Brașovul, începând cu 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Brasovultau.ro

De astăzi a început montarea luminițelor de Crăciun pe străzile din centrul istoric al Brașovului, astfel ca până pe 1 Decembrie, când este și Ziua Națională a României, să înceapă tradiționalul eveniment „Brașov, oraș din poveste”.

Conform reprezentantului firmei care a realizat conceptul de iluminare, Flash Lighting, designul individual cât și așezarea în spațiu a decorațiunilor își propune să amintească de nămeții de altădată.

,,Decorul urmărește linii dinamice, îndrăznețe, aparent haotice, imitând dansul natural al viscolului. Bradul, elementele de stâlp, traversările, micile medalioane, toate surprind note străvezii de lumină alb caldă și alb pur, de transparență. Linii unduioase, dinamice, se regăsesc pe Republicii, unde designul celor 30 de porți este alternant. Intrarea pe această stradă este marcată de o traversare luminoasă ce imită perdelele unei scene, cu șiraguri de diamante. Central este așezat un candelabru din lumină alb caldă. Intrările principale și laterale spre pietonala Republicii și piață sunt semnalizate prin șapte portaluri speciale luminoase, păzite de soldăței din lemn. Piața Unirii va fi învăluită în clasicul alb cald, bradul fiind bogat ornat la bază cu bănuți aurii și în rest cu globuri aurii, beteală și luminițe. Piața George Enescu va cuprinde ca punct central un brad cu lumini calde și medalioane albe. Decorul stâlpilor din piața Sf. Ioan va fi dominat de culoarea roșie”, a spus Sarah Ambrozie, unul dintre creatorii conceptului.

Pe stâlpii de iluminat de pe toate străzile din centrul istoric vor fi vor fi montate ornamente luminoase de Crăciun. În zona dintre strada N. Iorga şi Piaţa Unirii vor fi montate 269 de ornamente cu înălţimi între 1şi 3 metri. La acestea se adaugă decoraţiunile de pe Republicii, aranjate sub forma unor porţi, traversările cu țurțuri de pe străzile M. Weiss, Postăvarului, Apollonia Hirscher și Diaconu Coresi, copacii din luminiţe din Parcul Titulescu şi de la Casa Căsătoriilor, fântâna arteziană şi bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului, la care se adaugă brăduţii din Piaţa Unirii şi Piaţa Enescu.

,,Și în acest an venim cu un nou concept pentru iluminatul de sărbători. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu firma care se ocupă de iluminat, am stabilit ca tema din acest an a iluminatului festiv să readucă în sufletul tuturor frumusețea ninsorii și a zăpezii. 700.000 de beculețe vor lumina străzile din centrul orașului și bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Îi aștept pe toți brașovenii să aprindem, împreună, luminițele în seara de 1 Decembrie și să întâmpinăm sărbătorile de iarnă cu bucurie și speranță”, a anunțat primarul George Scripcaru.

În total, 700.000 de beculețe vor lumina Brașovul începând cu 1 Decembrie, în cadrul evenimentului ,,Brașov oraș din poveste”.

Foto: brasovultau.ro

Related posts

Bugetul Bihorului în dezbatere publică. Venituri estimate – 403 milioane lei

Traian Dan

Ploieştiul optează pentru energie geotermală

redactia

Strabag a început lucrările la Drumul Nordului

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania, lovită cu manta

Stefana Muresan

Autostrada Transilvania costă 6,2 miliarde de euro

Nora Dumitrescu

Viitorul spital județean al Sibiului va fi cea mai mare lucrare din ultimii 30 de ani. Investiția de 500 de milioane de euro a început cu aprobarea SF

Papuc Irina

Influencer Marketing and Ethics in Advertising Conference va avea loc pe 22 octombrie

Transilvania Business

ANSWEAR.ro îți aduce cele mai tari tendințe pentru toamna anului 2019

Ligia Voro

CJ Cluj a alocat 100.000 de lei pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame

Stefana Muresan

Ardealul va face jocurile în Asociația Municipiilor

Nora Dumitrescu

Oradea lansează o competiţie de idei de startup-uri în domeniul Smart City

Traian Dan

FOTO-VIDEO: Tronsonul de autostradă Tîrgu Mureș-Iernut, aproape de recepție. Pe 4&5 mai e de lucru

redactia

Brașov: 15 start-up-uri din domeniile Energie și Smart City au învățat cum să atragă investiții pentru a-și dezvolta afacerile. Primarul, în juriu

Papuc Irina

Grupul german ZF Friedrichshafen preia și centrul de cercetare-dezvoltare al BeeSpeed din Timișoara

redactia

Neamțul Ludger Thol continuă în România cu LMT Ingenieure

Stefana Muresan

CNAIR are un nou director general. Provizoriu

Ligia Voro

S-a lansat Digitaliada – soluție interactivă de învățare și testare online

Traian Dan

CSALB lansează campania #Conciliatorii

Ligia Voro

Unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, cetățean de onoare al Sibiului. A donat peste 4 milioane de euro Universității „Lucian Blaga”

redactia

Băncile recomandă negocierea după expirarea perioadei de amânare a ratelor

Traian Dan

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 companii românești din Județul Harghita

Ion Surdu

UMFST din Târgu Mureș – într-o nouă clasificare mondială de prestigiu

Ligia Voro

AROBS Transilvania Software achiziționează două firme din Vestul Europei, evaluate la 1,3 milioane Euro

Stefana Muresan

26 de treceri de pietoni din municipiul Oradea vor fi iluminate cu LED-uri

Traian Dan

Leave a Comment