Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au crescut amenzile pentru depozitarea deșeurilor în locuri nepermise

Din 28 octombrie, au intrat în vigoare modificările la Legea privind regimul deşeurilor. Astfel, a crescut cuantumul amenzilor pentru depozitarea deșeurilor în alte locuri decât cele autorizate, pentru nedeținerea documentelor de avizare a fluxurilor pentru deșeuri, dar și pentru lipsa documentației de transport a acestora.

Potrivit modificărilor intrate în vigoare, amenzile care se vor aplica celor care nu respectă prevederile privind gestionarea corectă a deșeurilor cresc la 3.000 de lei minim și 6.000 de lei maxim pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei pentru persoanele juridice.

Legislația mai prevede ca măsură complementară amenzii ridicarea de către cel sancționat a deşeurilor depozitate necorespunzător, curăţarea terenului şi eliminarea acestora conform legislației în vigoare.

În acest context, Primăria din Sibiu amintește că Poliția Locală este cea care aplică amenzi în localitate pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor, pentru a menține curățenia pe domeniul public al Sibiului. Datele transmise de autoritățiloe locale arată că în luna octombrie a aplicat nouă astfel de amenzi.

Spre exemplu, s-au aplicat amenzi în două cazuri în care șoferii unor autoutilitare au abandonat deșeuri pe malul Cibinului, în zona Zăvoi și au fost prinși în flagrant. Li s-a aplicat o amendă de 1.000 de lei fiecăruia. În plus, Serviciul Salubrizare verifică documentele de traseu și transport solicitate prin lege și va aplica o amendă suplimentară între 3.000 și 6.000 de lei dacă deșeurile provin de la persoane fizice și între 20.000 și 40.000 de lei dacă deșeurile provin de la persoane juridice. Prin urmare, cetățenii și firmele producătoare de deșeuri sunt atenționate să aleagă firme autorizate pentru a gestiona deșeurile, în caz contrar fiind de asemenea pasibili de amendă, a transmis Primăria Sibiu într-un comunicat de presă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Startup-ul brașovean Frisbo atrage o investiție de 1,2 milioane de euro

Articolul următor

Clujul are cea mai performantă companie de transport public din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share