Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Irlandezii profită de Brexit. Vor să investească la Cluj

Noul ambasador al Irlandei, Paul McGarry, s-a arătat interesat de turismul și agricultura Clujului, dar și de parcurile industriale din zonă. Edilul Emil Boc i-a propus să mijlocească parteneriate cu orașe din Irlanda.

„Întrevederea a fost una extrem de utilă și a reprezentat un bun prilej de a discuta aspecte concrete menite să contribuie la demararea unor proiecte reciproc avantajoase. Sunt convins că domnul ambasador va transmite mesajul nostru de disponibilitate şi suport investitorilor irlandezi dornici să-şi extindă business-urile pe piaţa clujeană”, a declarat Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj.

Întâlnirea de la sediul CJ a avut drept scop identificarea unor modalităţi concrete de consolidare a prezenţei investitorilor irlandezi în zonă şi de impulsionare a schimburilor comerciale dintre cele două părţi. Conducerea CJ a prezentat potenţialul economic şi investiţional al Clujului şi proiectele aflate în derulare aici, în special facilitățile oferite investitorilor în parcurile industriale Tetarom.

„Clujul găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al României, o forţă de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine, toate aceste particularităţi creând premisele optime pentru atragerea investitorilor irlandezi”, a spus Mînzat. Aflat pentru prima oară la Cluj, Paul McGarry și-a manifestat dorința de a afla mai multe informații atât despre turismul și sectorul agricol din zonă.

“În cadrul întâlnirii de la primărie am discutat despre parcursul economic și cultural al Clujului și dezvoltarea orașului pe termen mediu și lung. Temele au inclus oportunități de colaborare între Cluj-Napoca și orașe din Irlanda, având în vedere și perspectiva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană”, a menționat Emil Boc.

Ambasadorul Irlandei a fost însoțit de S-P O’Mahony – COO al Heraldist & Wondermarks Europe, Liviu Buzilă – atașat comercial al Ambasadei Republicii Irlanda, Gustavo Navarro – preşedinte RIBA și CEO al CRH România, Raluca Curelea – legal counsel al RIBA și partener al Benclinov & Asociații.

Economia irlandeză s-a transformat dintr-una agrară în una modernă, a cunoașterii⁠, concentrată pe industrii și pe servicii de înaltă tehnologie. Țara se bazează pe investițiile străine directe⁠ și a atras mai multe corporații multinaționale datorită forței de muncă bine educate și  impozitului pe profit redus.

Giganți precum Intel au investit în Irlanda încă din anii 1980, urmați de Microsoft și de Google. Printre marile companii ale Irlandei se numără Ryanair, Kerry Group, ⁠Smurfit Kappa, Irish Financial Services Centre.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fiecare a cincea comandă de pe eMAG făcută din București este livrată prin easybox

Articolul următor

Jiboul le dă apartamente medicilor și profesorilor ca să nu emigreze

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share