Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Jiboul le dă apartamente medicilor și profesorilor ca să nu emigreze

Primăria Jibou are un proiect de construire a două blocuri ale Agenției Naționale pentru Locuinței pentru ca tinerii angajați din sănătate și educație să nu mai plece din oraș sau în străinătate.

“Prin ANL se intenționează construcția de locuințe în orașul Jibou, str. Garoafelor, destinate tinerilor specialiști, care lucrează în sistemul de sănătate și învățământ. Informațiile apărute în spațiul public cu privire la realizarea blocurilor ANL destinate comunităților de romi sunt false”, spune primarul Dan Ghiurco.

Proiectul a fost depus în 2018 la ANL, însă administrația locală a trebuit să clarifice situația juridică a terenului. Propunerea era ca blocurile să fie ridicate pe un teren neîntreținut. Debutul lucrărilor la cele 32 de apartamente este programat la primăvară. La nivelul orașului erau 50 de solicitări pentru apartamente ANL.

ANL derulează patru programe principale de construire de locuințe: prin credit ipotecar; pentru tineri, destinate închirierii; sociale, pentru comunitățile de romi și renașterea satului românesc. Agenția a fost prima instituție care a oferit credite ipotecare și principalul promotor al pieței ipotecare din România.

Programul de renaștere a satului românesc se adresează personalului didactic, medicilor, asistenților medicali și polițiștilor care își desfășoară activitatea în mediul rural. La acestea se adaugă programe cu caracter temporar, de ajutorare a persoanelor afectate de inundații.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Irlandezii profită de Brexit. Vor să investească la Cluj

Articolul următor

CFR iese la racolare de tineri ingineri în Ardeal și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share