Alba Industrie Investitii Ultimele stiri

La Blaj a fost inaugurată noua clădire administrativă a companiei Bosch

Compania Bosch a inaugurat o nouă clădire de birouri în municipiul Blaj din județul Alba. Autoritățile județene consideră investiția drept una benefică din punct de vedere economic și social.

Prezent la inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a subliniat importanţa unor astfel de investiţii, mai ales în contextul în care companii precum Bosch Automotive Blaj se implică activ şi în sfera învăţământului profesional dual, care creează noi oportunităţi şi perspective tinerilor, dar şi economiei judeţului în general.

„Inaugurarea noii clădiri de birouri a companiei Bosch în Municipiul Blaj, probabil unică în România, reprezintă o investiţie benefică pentru judeţul Alba, atât în plan economic, cât şi social”, a anunțat CJ Alba într-un comunicat de presă.

Anterior, Adevărul a scris că investiția Bosch în noua clădire este de peste 7 milioane de euro, care se desfăşoară pe o suprafaţă de 5.700 metri pătraţi şi două niveluri. Aceasta va găzdui birouri pentru aproximativ 250 de angajaţi, precum şi cea mai mare parte a laboratoarelor de dezvoltare aflate în prezent în interiorul fabricii, începând cu toamna acestui an.

Grupul Bosch se află pe piaţa din România din anul 1994 şi numără aproximativ 7.800 de angajaţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări consolidate de 452 milioane de euro în România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Cu două fabrici, un centru de cercetare şi dezvoltare și birouri de vânzări, toate cele patru sectoare de activitate ale grupului sunt reprezentate în România: Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum, Tehnologie pentru construcţii şi energie și Tehnologie industrială.

La Blaj, Bosch a deschis prima fabrică din România pentru componente de tehnică liniară, în anul 2007. Începând din anul 2013, locaţia s-a extins prin deschiderea unor noi unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate prin diviziile Chassis Systems şi Gasoline Systems. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, cum ar fi: senzori de viteză a roților, senzori de turație a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Pentru creşterea competitivităţii şi eficientizarea producţiei, aici sunt implemntate soluţii de industrie 4.0, cum ar fi Sistemul de monitorizare a producţiei şi Soluţii inteligente pentru sudura cu laser. Ca o recunoaștere a produselor sale de înaltă calitate, fabrica din Blaj va deveni unitatea de producţie coordonatoare Bosch la nivel global pentru producția senzorilor de detonație, începând din anul 2020. Motoarele prevăzute cu senzori de detonație pot reduce consumul de carburant și cresc momentul motor.

Related posts

foodpanda oferă opțiunea de livrare fără contact între livrator și client

Ligia Voro

Primul hotel de cinci stele al Clujului va fi resuscitat

Nora Dumitrescu

România, mai mare cu 9700 km pătrați. Zece ani de la unica extindere de drepturi suverane ale României de la Marea Unire din 1918

redactia

Top zece companii care au contribuit la bugetul local al municipiului Alba Iulia în 2018

redactia

De vineri, 15 mai, se vor deschide parcurile în municipiul Satu Mare

Traian Dan

PRIMER: Soluția la problema vaccinurilor e ca România să aibă propria fabrică

redactia

BCR anunță o potențială emisiune inaugurală de obligațiuni de tip Senior Non Preferred denominată în RON

Papuc Irina

Attractiveness of Global Business Districts Beyond Covid-19

Ionut Oprea

POZITIV TB: Mihaela Radu – „Urmează miza pe munca de acasă și part time”

Traian Dan

Zona centrală a municipiului Reșița modernizată cu fonduri europene

redactia

O firmă din Parcul Industrial Oradea va da salarii de peste 3.000 de euro

Traian Dan

Vodafone, Top Employer 2020

Ligia Voro

Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, cele mai bune servicii de transport

Stefana Muresan

Bilanțul ultimilor 10 ani de business în România: cifră de afaceri mai mare cu 71%. Care sunt cele mai profitabile companii

Papuc Irina

Karpaten Meat din Sibiu, 10 mil. euro din afaceri cu bovine

Stefana Muresan

Peste 10.000 de oameni au vibrat la We Love Retro pe muzica anilor ‘80 – ‘90, “Cause WE are young”

redactia

Încă o parcare publică etajată în Oradea

Ligia Voro

Investiții în Centrul Istoric al Brașovului: a 7-a stradă este transformată în zonă pietonală

Papuc Irina

Start-Up Nation: Concurenţă de 3,3 pe un loc pentru finanţările nerambursabile de la stat

redactia

Producătorii de energie regenerabilă solicită modificarea reglementărilor, ceea ce va duce la scăderea prețurilor

Stefana Muresan

Reprezentanții celor peste 25 de asociații de business, camere de comerț bilaterale și confederații au prezentat membrilor Guvernului propuneri de politici publice

Stefana Muresan

Pasionat de a antrena juniori, Mircea Stoica își clădește visul la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Linii de climatizare auto fabricate pentru întreaga lume, radiografiate cu raze X la Timișoara

Stefana Muresan

Recrutările de personal din Ardeal se mută în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Leave a Comment