Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Blaj a fost inaugurată noua clădire administrativă a companiei Bosch

Compania Bosch a inaugurat o nouă clădire de birouri în municipiul Blaj din județul Alba. Autoritățile județene consideră investiția drept una benefică din punct de vedere economic și social.

Prezent la inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a subliniat importanţa unor astfel de investiţii, mai ales în contextul în care companii precum Bosch Automotive Blaj se implică activ şi în sfera învăţământului profesional dual, care creează noi oportunităţi şi perspective tinerilor, dar şi economiei judeţului în general.

„Inaugurarea noii clădiri de birouri a companiei Bosch în Municipiul Blaj, probabil unică în România, reprezintă o investiţie benefică pentru judeţul Alba, atât în plan economic, cât şi social”, a anunțat CJ Alba într-un comunicat de presă.

Anterior, Adevărul a scris că investiția Bosch în noua clădire este de peste 7 milioane de euro, care se desfăşoară pe o suprafaţă de 5.700 metri pătraţi şi două niveluri. Aceasta va găzdui birouri pentru aproximativ 250 de angajaţi, precum şi cea mai mare parte a laboratoarelor de dezvoltare aflate în prezent în interiorul fabricii, începând cu toamna acestui an.

Grupul Bosch se află pe piaţa din România din anul 1994 şi numără aproximativ 7.800 de angajaţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări consolidate de 452 milioane de euro în România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Cu două fabrici, un centru de cercetare şi dezvoltare și birouri de vânzări, toate cele patru sectoare de activitate ale grupului sunt reprezentate în România: Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum, Tehnologie pentru construcţii şi energie și Tehnologie industrială.

La Blaj, Bosch a deschis prima fabrică din România pentru componente de tehnică liniară, în anul 2007. Începând din anul 2013, locaţia s-a extins prin deschiderea unor noi unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate prin diviziile Chassis Systems şi Gasoline Systems. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, cum ar fi: senzori de viteză a roților, senzori de turație a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Pentru creşterea competitivităţii şi eficientizarea producţiei, aici sunt implemntate soluţii de industrie 4.0, cum ar fi Sistemul de monitorizare a producţiei şi Soluţii inteligente pentru sudura cu laser. Ca o recunoaștere a produselor sale de înaltă calitate, fabrica din Blaj va deveni unitatea de producţie coordonatoare Bosch la nivel global pentru producția senzorilor de detonație, începând din anul 2020. Motoarele prevăzute cu senzori de detonație pot reduce consumul de carburant și cresc momentul motor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Angajații români preferă cardurile de masă în locul tichetelor pe hârtie

Articolul următor

Reprezentanţii HoReCa din Timişoara se declară sufocaţi de nivelul taxelor locale. Ei cer o reducere a acestora

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share