Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bătaie pe internetul WiFi subvenționat de UE. Opt câștigători din Maramureș

Opt localități din județul Maramureș vor beneficia de vouchere de câte 15.000 de euro din fonduri europene pentru a-și instala puncte de acces internet fără fir.

Ca urmare a celei de-a treia runde de înscrieri WiFi4EU din septembrie, 1.780 de municipalități vor primi vouchere de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile de achiziție și de instalare a echipamentelor Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice.

Suma alocată acestui apel a fost de 26,7 milioane de euro. Cererea a fost mult mai mare decât sumele alocate pentru fiecare stat participant din Uniunea Europană, iar șapte țări, printre care și România, au atins numărul maxim de potențiali câștigători, respectiv 142 de localități au fost desemnate câștigătoare.

Fundația CDIMM Maramureș a informat că opt unități administrativ teritoriale din județ sunt incluse pe lista câștigătorilor finanțării din fonduri europene. Acestea sunt orașele Șomcuta Mare și Săliștea de Sus, comunele Bogdan Vodă, Coaș, Coltău, Groșii Țibleșului, Lăpuș și Recea.

Fiecare aplicant în cadrul acestei scheme de finanțare primește un e-mail de notificare cu privire la rezultate. Ulterior, acele localități care sunt declarate câștigătoare vor fi obligate să semneze un contract de finanțare, disponibil în cadrul portalului Wifi4EU și vor intra în posesia voucherului de 15.000 de euro. Următoarea perioadă de aplicații va avea loc înainte de finalul anului 2020.

Proiectul WiFi4EU se desfășoară pe parcursul a mai multor apeluri, în toate cele 28 de state membre, precum și în Norvegia și Islanda. Odată ce municipalitățile s-au înregistrat pe platforma WiFi4EU, acestea vor putea aplica pentru un voucher printr-un simplu clic. Comisia Europeană va selecta beneficiarii în ordinea înscrierilor, asigurând respectarea echilibrului geografic.

Total
18
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zona Baia Sprie va avea hărți de mari dimensiuni pentru traseele turistice

Articolul următor

Managerii Silcotub din Zalău, convocați de Tenaris în Italia

Citește și:
Total
18
Share