Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Managerii Silcotub din Zalău, convocați de Tenaris în Italia

Manageri ai grupului Tenaris s-au reunit în Italia pentru Leadership Program: patru zile de discuții despre cum se poate crea o echipă perfectă și cum poți fi un lider eficient.

Cel mai mare producător mondial de conducte de foraj petrolier avea în proiect prima sa linie de producție automotive la uzina Silcotub din Zalău, prin trecerea la fabricarea de componente de airbag. 8 milioane de dolari au fost alocați deja retehnologizării liniei de finisare a țevilor pentru industria de petrol și gaze.

Majoritatea producției realizate în Sălaj de Tenaris merge la giganți ca Exxon, Shell, Chevron, ConocoPhillips, General Electric, Siemens, Daimler, dar țevile  ajung și la Petrom sau Romgaz. 8% din veniturile anuale la nivel mondial ale grupului Tenaris (0,5 miliarde de dolari din 7,8 miliarde) sunt realizate în România.

În România, compania este activă pe piața industriei de petrol și gaze – cu țevi OCTG și servicii furnizate clienților precum OMV Petrom, auto-moto – componente speciale pentru airbaguri, sectorul energetic – țevi cazane utilizate în centralele termo-electrice. În România are unități de producție la Zalău (țevi), Călărași (oțelărie) și Câmpina (prăjini pompare).

Cel mai mare producător din lume de conducte pentru forajul petrolier a fost înființat în Italia de către familia Rocca, însă ulterior și-a mutat operațiunile principale în Argentina. În prezent are sediul central în Luxemburg, în scopuri fiscale. În România grupul a mai deținut și producătorul de țevi de inox Tubinox București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bătaie pe internetul WiFi subvenționat de UE. Opt câștigători din Maramureș

Articolul următor

Autostrada Sebeș - Turda, blocată în instanță

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share