Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul pentru realizarea Studiului de prefezabilitate pentru centura de Sud a Sibiului. Valoarea contractului este de 250.240 lei, fără TVA, iar durata de realizare a studiului este de 60 de zile.
Varianta ocolitoarea Sibiu Sud este foarte importantă și pentru că atrage după sine dezvoltări ulterioare ale unităţilor administrative prin care acest traseu va trece: municipiul Sibiu, orașul Cisnădie și comunele Cristian și Șelimbăr.
„Acest nou traseu va îmbunătăţi siguranţa şi accesibilitatea judeţului, iar prin redistribuirea traficului de tranzit rezultă şi deconcentrarea factorilor poluanţi din aceste localităţi importante. Efectele pozitive ale amenajării centurii de Sud a Sibiului sunt: fluidizarea circulaţiei pentru toate categoriile de vehicule, dezvoltarea economiei judeţene pentru toate sectoarele economiei, reducerea poluării din mediul urban și îmbunătațirea calității vieții”, anunță Consiliul Județean Sibiu.
Studiul de prefezabilitate se elaborează pentru obiective/proiecte majore de investiții cu excepția cazurilor în care necesitatea și oportunitatea realizării acestor obiective de investiții au fost fundamentate în cadrul unor strategii, al unor master planuri, al unui plan de amenajare a teritoriului ori în cadrul unor planuri similare în vigoare, aprobate prin acte normative.
Studiul de prefezabilitate este documentația prin care, fără a se limita la datele și informațiile cuprinse în nota conceptuală și în tema de proiectare, se analizează, preliminar, necesitatea și oportunitatea realizării obiectivului de investiții, se identifică scenarii/opțiuni tehnico-economice posibile și se selectează un număr limitat de scenarii/opțiuni fezabile pentru realizarea obiectivului de investiții. Documentația va fi pregătită de către Phoenix Com SRL și Eko Top Sib SRL, prin asociere.