Maramureș Turism Ultimele stiri

Maramureșul își va promova oferta turistică în capitală

Județul Maramureș  va fi prezent la Târgul de Turism al României (TTR), eveniment care se va desfășura în perioada 14-17 noiembrie 2019 la complexul Romexpo din București.

TTR își propune promovarea zonelor de atracție turistică și a serviciilor din România, în scopul consolidării turismului autohton, dar și organizarea de conferințe și sesiuni de dezbateri care tratează provocările cu care se confruntă această industrie.

În cadrul târgului, Consiliul Județean Maramureș va fi reprezentată de consilieri ai Biroului de Informare Turistică, cărora li se vor alătura reprezentanți ai Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică din Baia Sprie, Borșa, Seini, Târgu-Lăpuș și Tăuții Măgherăuș. Oferta turistică a județului va fi promovată și de către reprezentanți ai unor unități de cazare.

În amenajarea standului se vor regăsi elemente decorative specifice țărilor Maramureșului, puse la dispoziție de Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, în timp ce corpul de balet și instrumentiștii Ansamblulului Folcloric Național Transilvania vor introduce auditoriul în spiritul optimist al folclorului maramureșean, prin momente artistice inedite.

Vizitatorii vor avea ocazia să deguste bucate tradiționale oferite de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Liviu Borlan Maramureş, dar și să participe la demonstrații de meșteșuguri tradiționale maramureșene susținute de Maria Zapca, meșter popular din Săpânța, care duce mai departe arta țesutul și a torsului.

Related posts

Grupul Inditex și-a activat magazinele Zara din Vivo Cluj

Nora Dumitrescu

Studenţii UBB au fondat propria Societate Antreprenorială Studenţească

Stefana Muresan

iQuest continuă expansiunea și inaugurează un nou sediu modern la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment