Fără categorie Finante-banci Ultimele stiri

BNR lansează o monedă din argint cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara

Banca Naţională a României va lansa, începând cu 18 noiembrie 2019, o monedă din argint cu tema „75 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara”.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

  • valoare nominală: 10 lei;
  • metal: argint;
  • titlu: 999‰;
  • formă: rotundă;
  • diametru: 37 mm;
  • greutate: 31,103 g;
  • calitate: proof;
  • cant: zimțat.

Aversul monedei prezintă clădirea Universității de Vest din Timișoara, inscripţia în arc de cerc „Romania”, stema României, valoarea nominală „10 lei” și anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei prezintă aula Universității de Vest din Timișoara, inscripţiile în arc de cerc „Universitatea de Vest” și „Timișoara”, sigla „UVT”, anii „1944-2019” și numărul de ani aniversat ,,75 ani”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 375,00 lei.

Monedele din argint cu tema 75 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Related posts

Producătorul de scaune ergonomice Antares țintește afaceri de 8,5 mil. euro în 2019

redactia

Continental răstoarnă topul exportatorilor! Timișul, în fața Argeșului

Stefana Muresan

Zona centrală a municipiului Reșița modernizată cu fonduri europene

redactia

Leave a Comment