Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BNR lansează o monedă din argint cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara

Banca Naţională a României va lansa, începând cu 18 noiembrie 2019, o monedă din argint cu tema „75 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara”.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

  • valoare nominală: 10 lei;
  • metal: argint;
  • titlu: 999‰;
  • formă: rotundă;
  • diametru: 37 mm;
  • greutate: 31,103 g;
  • calitate: proof;
  • cant: zimțat.

Aversul monedei prezintă clădirea Universității de Vest din Timișoara, inscripţia în arc de cerc „Romania”, stema României, valoarea nominală „10 lei” și anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei prezintă aula Universității de Vest din Timișoara, inscripţiile în arc de cerc „Universitatea de Vest” și „Timișoara”, sigla „UVT”, anii „1944-2019” și numărul de ani aniversat ,,75 ani”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 375,00 lei.

Monedele din argint cu tema 75 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul își va promova oferta turistică în capitală

Articolul următor

SIBIU: O linie de producție a medicamentelor oncologice este scoasă la vânzare, cu prețul de pornire de peste 10 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share