Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Târgul de Crăciun Oradea își va deschide porțile în 29 noiembrie

Considerat printre cele mai frumoase evenimente de profil din țară, în ultimii ani, Târgul de Crăciun din Oradea va debuta în 29 noiembrie. Evenimentul se va desfășura în Piața Unirii în perioada 29 noiembrie – 26 decembrie într-o atmosferă de poveste, cu concerte în aer liber, tradiții și colinde, distracție pentru copii mari și mici, decorațiuni, cadouri și mii de luminițe fermecate.

La târg participă producători de bucate tradiționale, dulciuri și alte bunătăți, meșteri populari sau artizani. De asemenea, ediția 2019 a Târgului de Crăciun Oradea aduce o mulțime de surprize vizitatorilor.

Evenimentulul este organizat de Asociatia pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea.

14 km de ghirlande vor împodobi Oradea

Brad ecologic
FOTO: PRIMARIA ORADEA

Începând cu data de 12 noiembrie, Primăria Oradea a început montarea instalațiilor specifice iluminatului de sărbători, pregătind astfel orașul pentru sărbătorile de iarnă care se apropie.

Oradea va fi împodobită și în acest an cu 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea vor avea diferite forme: de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, arcade luminoase.

Iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, dar și în piețe.

Primele lumini vor fi aprinse pe clădirea Primăriei, Podul Sfântul Ladislau, în Piața Ferdinand și pe strada Republicii, restul luminilor aprinzându-se pe rând ulterior până la Crăciun. Iluminatul de sărbători va înfrumuseța orașul până la Bobotează.

Realizarea instalaţiilor electrice luminoase se ridică la circa 500.000 de euro și este asigurată de către firma SC Luxten Lighting Co SA în mod gratuit, conform contractului de concesiune. Pentru toate instalațiile luminoase sunt utilizate becuri LED, al căror consum de energie electrică este mult mai redus, respectiv cu circa 50% față de becurile normale, valoarea consumului fiind de aproximativ 30.000 lei.

În Piața Unirii va fi montat și un brad ecologic de 12 metri, care, împreună cu instalaţiile de iluminat, va fi asigurat de asemenea de către firma SC Luxten Lighting Co SA, gratuit.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O companie germană vrea să investească 10 milioane de euro într-o fabrică de tehnologii de cântărire și tranșare la Brașov

Articolul următor
european soybean board

România a fost a 8 putere agricolă a UE în 2018

Citește și:
Citeste mai mult

2.9 billion people still offline

New data from ITU suggest ‘COVID connectivity boost’ – but world’s poorest being left far behind An estimated…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share