Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

100 de locuri de cazare modernizate la internatul Colegiului Traian Vuia

FOTO PRIMARIA ORADEA

Săptămâna aceasta a fost inaugurat căminul internat al Colegiului Tehnic Traian Vuia din Oradea. Valoarea lucrărilor de reabilitare s-a ridicat la 1.976.114,75 lei (fără TVA). Cu ocazia reabilitării clădirii a fost asfaltată și curtea interioară și drumul colector la Colegiul Tehnic Traian Vuia, lucrări care au costat 295.209,82 lei (fără TVA).

În cadrul lucrărilor au fost reabilitați pereții interiori, s-a făcut o nouă compartimentare interioară, au fost reabilitate fațadele exterioare ale imobilului care au fost izolate termic, au fost refăcute toate instalațiile sanitare și electrice dar și acoperișul și învelitoarea clădirii.

Caminul are aproape 100 de locuri de cazare
FOTO PRIMARIA ORADEA

Căminul internat oferă aproape 100 de locuri de cazare și este structurat astfel: la parter este dotat cu toaletă pentru personaele cu dizabilități, sală de lectură, bibliotecă, cabinet medical, cabinet pedagog, la etajul I există o sală de meditație, o cameră a pedagogului și 12 camere cu patru paturi fiecare, iar etajul II este de asemenea dotat cu o sală de meditație, spălătorie și 12 camere cu patru paturi fiecare.

Bai moderne
FOTO PRIMARIA ORADEA

De menționat că fiecare cameră este dotată cu baie proprie, dulapuri pentru haine, cuier, masă și scaune.

Mulțumesc Direcției Patrimoniu Imobiliar care s-a ocupat de lucrările de reabilitare a acestei clădiri, dar și d-nei Alina Silaghi – directorul Agenției de Dezvoltare Locală S.A pentru că se implică în tot ceea ce înseamnă învățământ profesional și dual în Oradea”, a declarat viceprimarul Oradiei, Florin Birta, prezent la inaugurare.

Cazare și masă gratuite

La acest cămin au dreptul să se cazeze toți elevii de la Colegiul Tehnic Traian Vuia din învățământul profesional și liceal de zi, care vin din mediul rural.

Taxa de cazare în internat este de 150 lei/lună, dar pentru elevii din mediul rural care nu au domiciliul în Oradea și care s-au înscris la învățământul profesional dual cazarea în căminul internat de la Colegiul Tehnic Traian Vuia este gratuită, la fel ca și masa la cantina colegiului.

În acest moment sunt înscriși în învățământul dual la Colegiul Tehnic Traian Vuia 216 elevi în clasa a IX-a, din care 43 vor sta în internat, începând cu luna viitoare, când căminul internat va fi dat deja în folosință.

Elevii care aleg școala profesională beneficiază de un suport material de 200 lei/lună de la Ministerul Educației Naționale, iar cei de la învățământul profesional dual mai primesc în plus încă 200 lei/lună de la agentul economic, precum şi decontarea cheltuielilor legate de masă şi cazare, suportate de către Primăria Municipiului Oradea.

Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea oferă cele mai numeroase calificări tehnice și profesionale din județul Bihor, respectiv: operator la mașini cu comandă numerică, mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, electrician exploatare joasă tensiune, electronist aparate și echipamente, electromecanic utilaje și instalații industriale, sculer-matrițer, confecționer produse textile, tâmplar universal, bucătar/ospătar, frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist, lucrător hotelier.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade” are loc pe 19 noiembrie la București

Articolul următor

Piața imobiliară în primele 3 trimestre: 290.000 mp de birouri închiriați, 11 noi branduri de retail și 50% din tranzacțiile cu spații industriale, generate de cerere nouă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share