Bihor Educatie Investitii Real Estate Slider Ultimele stiri

100 de locuri de cazare modernizate la internatul Colegiului Traian Vuia

Săptămâna aceasta a fost inaugurat căminul internat al Colegiului Tehnic Traian Vuia din Oradea. Valoarea lucrărilor de reabilitare s-a ridicat la 1.976.114,75 lei (fără TVA). Cu ocazia reabilitării clădirii a fost asfaltată și curtea interioară și drumul colector la Colegiul Tehnic Traian Vuia, lucrări care au costat 295.209,82 lei (fără TVA).

În cadrul lucrărilor au fost reabilitați pereții interiori, s-a făcut o nouă compartimentare interioară, au fost reabilitate fațadele exterioare ale imobilului care au fost izolate termic, au fost refăcute toate instalațiile sanitare și electrice dar și acoperișul și învelitoarea clădirii.

Caminul are aproape 100 de locuri de cazare
FOTO PRIMARIA ORADEA

Căminul internat oferă aproape 100 de locuri de cazare și este structurat astfel: la parter este dotat cu toaletă pentru personaele cu dizabilități, sală de lectură, bibliotecă, cabinet medical, cabinet pedagog, la etajul I există o sală de meditație, o cameră a pedagogului și 12 camere cu patru paturi fiecare, iar etajul II este de asemenea dotat cu o sală de meditație, spălătorie și 12 camere cu patru paturi fiecare.

Bai moderne
FOTO PRIMARIA ORADEA

De menționat că fiecare cameră este dotată cu baie proprie, dulapuri pentru haine, cuier, masă și scaune.

Mulțumesc Direcției Patrimoniu Imobiliar care s-a ocupat de lucrările de reabilitare a acestei clădiri, dar și d-nei Alina Silaghi – directorul Agenției de Dezvoltare Locală S.A pentru că se implică în tot ceea ce înseamnă învățământ profesional și dual în Oradea”, a declarat viceprimarul Oradiei, Florin Birta, prezent la inaugurare.

Cazare și masă gratuite

La acest cămin au dreptul să se cazeze toți elevii de la Colegiul Tehnic Traian Vuia din învățământul profesional și liceal de zi, care vin din mediul rural.

Taxa de cazare în internat este de 150 lei/lună, dar pentru elevii din mediul rural care nu au domiciliul în Oradea și care s-au înscris la învățământul profesional dual cazarea în căminul internat de la Colegiul Tehnic Traian Vuia este gratuită, la fel ca și masa la cantina colegiului.

În acest moment sunt înscriși în învățământul dual la Colegiul Tehnic Traian Vuia 216 elevi în clasa a IX-a, din care 43 vor sta în internat, începând cu luna viitoare, când căminul internat va fi dat deja în folosință.

Elevii care aleg școala profesională beneficiază de un suport material de 200 lei/lună de la Ministerul Educației Naționale, iar cei de la învățământul profesional dual mai primesc în plus încă 200 lei/lună de la agentul economic, precum şi decontarea cheltuielilor legate de masă şi cazare, suportate de către Primăria Municipiului Oradea.

Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea oferă cele mai numeroase calificări tehnice și profesionale din județul Bihor, respectiv: operator la mașini cu comandă numerică, mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, electrician exploatare joasă tensiune, electronist aparate și echipamente, electromecanic utilaje și instalații industriale, sculer-matrițer, confecționer produse textile, tâmplar universal, bucătar/ospătar, frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist, lucrător hotelier.

Related posts

Centura municipiului Satu Mare, finanţată din fonduri europene; investiție de peste 400 de milioane de lei

redactia

Nou constructor de drumuri la Cluj, după despărțirea de Kiat

Nora Dumitrescu

Deva, 27 de proiecte pe fonduri europene depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Vest

redactia

Electricienii din Maramureș au racordat un parc logistic din București

Nora Dumitrescu

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Summit Agro. Experiență și tehnologie japoneză  

Ligia Voro

România are azi cea mai ieftină piaţă spot de energie electrică din regiune, pe fondul producţiei mari de energie hidro și eoliană

Papuc Irina

Timişorenii pot cumpăra bilete de transport în comun chiar din autobuz, printr-o aplicaţie lansată de Banca Transilvania şi PTP Online

Stefana Muresan

11 șoferi au demisionat de la Aeroportul Internațional Sibiu

Papuc Irina

Încep lucrările de reparații pe sectorul de beton al Autostrăzii Soarelui 

Ligia Voro

CNIPMMR propune debirocratizarea și digitalizarea Legii societăţilor nr.31/1990

Traian Dan

Complexul de schi de pe Feleac a fost reamenajat

Nora Dumitrescu

Târgul Imobiliarium aduce locuințe cu discount între 2.000 și 10.000 de euro, ansambluri în exclusivitate, dar și workshopuri atractive

Stefana Muresan

Remus Borza, Lucian Isar și Răzvan Nicolescu vin la Tîrgu Mureș

Ligia Voro

Sezonul pentru zborurile charter turistice debutează pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Stefana Muresan

Pfeiffer Vacuum s-a mutat din oraș. Uzină de 13 milioane de euro la Apahida

redactia

Oradea, ZMO și Biharia s-au asociat pentru realizarea „Centurii Bihariei”

Traian Dan

Austriecii interesați de Băile Herculane

Stefana Muresan

Taxele şi impozitele locale din Oradea vor fi majotare cu rata inflaţiei

Traian Dan

Cel mai mare muzeu în aer liber din România s-a redeschis pentru public

Ion Surdu

La Blaj va fi deschis un hipermarket Kaufland: investiție de 28 milioane lei

Ion Surdu

Nouă destinații de ecoturism din România, promovate la Londra. Peste 80.000 de britanici vor vedea, discuta și citi despre România

redactia

Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan

Stefana Muresan

Raport de admitere în comisia de transporturi pe Autostrada Târgu Mureş-Iaşi

redactia

HIpark – 39 mil. euro, proiect mixt de birouri & rezidențial în Iași

Ionut Oprea

Leave a Comment