Brașov Fonduri Europene Sanatate Ultimele stiri

Un nou contract de finanțare pentru Spitalul Județean de Urgență Brașov: se vor achiziționa peste 150 de echipamente medicale

Autoritățile din Brașov au semnat un nou contract de finanțare cu fonduri europene destinat Spitalului Clinic Județean de Urgență. Este vorba despre dotarea instituției cu aparatură medicală modernă.

Contractul a fost semnat vineri, 15 noiembrie, de către președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, și directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu, la eveniment fiind prezent și premierul Ludovic Orban.

Proiectul se numește „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, prin care se vor investi fonduri nerambursabile de peste 2,25 milioane euro alocate în cadrul POR REGIO 2014-2020. Concret, proiectul vizează achiziția a 163 de echipamente și aparatură medicală, de 58 tipuri diferite, pentru policlinica Spitalului Județean. Valoarea totală a cererii de finanțare este de 10,699,095.67 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile ajunge la 10.485.113,75 lei, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Potrivit președintelui CJ Brașov, în prezent la instituția medicală se mai derulează proiecte europene. „Practic, astăzi avem în implementare peste 17 milioane de lei doar pe echipamente medicale, pe Ambulatoriu și pe Unitatea de Primiri Urgențe. Același lucru l-am făcut și pentru Spitalul de copii, pentru Spitalul de neurologie, având astăzi, doar pentru dotări cu echipamente, în implementare peste 50 de milioane de lei din fonduri europene”, a declarat Adrian-Ioan Veștea la conferința de presă organizată cu ocazia semnării contractului.

Related posts

Cities of Tomorrow #7: Communities in Focus – Gândire globală. Acțiune locală.

Stefana Muresan

Tranziția spre energie curată, ce se întâmplă cu mineritul românesc?

Ligia Voro

FOTO: CardioNET, motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi

Ligia Voro

Leave a Comment