Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un nou contract de finanțare pentru Spitalul Județean de Urgență Brașov: se vor achiziționa peste 150 de echipamente medicale

Autoritățile din Brașov au semnat un nou contract de finanțare cu fonduri europene destinat Spitalului Clinic Județean de Urgență. Este vorba despre dotarea instituției cu aparatură medicală modernă.

Contractul a fost semnat vineri, 15 noiembrie, de către președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, și directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu, la eveniment fiind prezent și premierul Ludovic Orban.

Proiectul se numește „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, prin care se vor investi fonduri nerambursabile de peste 2,25 milioane euro alocate în cadrul POR REGIO 2014-2020. Concret, proiectul vizează achiziția a 163 de echipamente și aparatură medicală, de 58 tipuri diferite, pentru policlinica Spitalului Județean. Valoarea totală a cererii de finanțare este de 10,699,095.67 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile ajunge la 10.485.113,75 lei, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Potrivit președintelui CJ Brașov, în prezent la instituția medicală se mai derulează proiecte europene. „Practic, astăzi avem în implementare peste 17 milioane de lei doar pe echipamente medicale, pe Ambulatoriu și pe Unitatea de Primiri Urgențe. Același lucru l-am făcut și pentru Spitalul de copii, pentru Spitalul de neurologie, având astăzi, doar pentru dotări cu echipamente, în implementare peste 50 de milioane de lei din fonduri europene”, a declarat Adrian-Ioan Veștea la conferința de presă organizată cu ocazia semnării contractului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

eMag, comenzi de aproape 500 de milioane de lei, de Black Friday

Articolul următor

Organizaţia Salvaţi Copiii şi tenismena Sorana Cîrstea au dotat Maternitatea din Târgovişte, în valoare de aproape 23.000 de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share