Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei dintre universităţile timişorene, incluse în top 10 al Metaranking-ului românesc

Trei dintre instituţiile de învăţământ timişorene, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica şi Universitatea de Medicină, au intrat între primele zece universităţi româneşti. Raportul asupra Metaranking-ului Universitar 2019 a fost făcut public, luni, la Timişoara.

Universitatea de Vest din Timișoara își consolidează poziția, reușind să se claseze pe poziția a patra la nivel național (urcând o poziție față de anul anterior), cu un punctaj de 10 (puncte), obținut în urma procesului de evaluare (cu 5 puncte suplimentare comparativ cu ediția 2018). De asemenea, în topul românesc mai apar Universitatea Politehnica, pe locul 8 şi cinci puncte, în coborâre faţă de locul 6 de anul trecut, iar Universitatea de Medicină şi Farmacie e pe locul 10, cu trei puncte, în coborâre faţă de locul 8.

Podiumul clasamentului este alcătuit din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, cu 18 puncte, Universitatea Bucureşti, cu 15 puncte, respectiv Universitatea Politehnica Bucureşti, cu 13 puncte.

Raportul a fost elaborat de către membrii High Level Experts Group, numiți în 2016 de Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, beneficiind și de sprijinul Asociației Ad Astra a Cercetătorilor Români, și este publicat cu suportul asociației (fără a angaja însă asociația asupra conținutului, al cărui copyright aparține autorilor), disponibil online la adresa https://ad-astra.ro/2019/11/14/a-fost-finalizat-exercitiul-national-de-metaranking-universitar-2019/.

High Level Experts Group cuprinde opt personalități universitare și ale cercetării științifice din România: Daniel David – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB); Ovidiu Andronesi – Universitatea Harvard; Dorel Banabic – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; Carmen Buzea – Universitatea Transilvania din Brașov; Bogdan Florian – Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA); Silviu Matu – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB); Adrian Miroiu – Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA); Lazăr Vlăsceanu – Universitatea din București

Clasarea în ierarhia Metarankingului Universitar 2019, obținută prin evaluarea realizată de către personalități academice recunoscute la nivel internațional, face parte din galeria rezultatelor de excepție obținute de UVT în acești ani, pentru care meritul aparține întregii noastre comunități. Această confirmare a calității academice caracteristice universității noastre ne îndeamnă să fim și mai ambițioși, ne obligă să ridicăm standardele universitare și să fin inovatori. Mă bucur să anunț public, odată cu apariția Raportului asupra Metarankingului Universitar 2019, intrarea UVT în cercul de elită al universităților creatoare de brand educațional și de cercetare, UVT fiind prima universitate din România care elaborează și își asumă un „Teaching & Learning Brand”, ca set de valori și practici ce vor acorda individualitate și vor garanta calitatea educației și cercetării pe care le dezvoltăm”, a declarat Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, instituţia timişoreană cel mai bine clasată.

Metaranking-ul Universitar include în analiză 91 de universități active din România (54 publice şi 37 private) dintre care doar 30 (toate publice) au fost apreciate ca având vizibilitate și prezență internațională.

Similar edițiilor anterioare, evaluarea universităților prin acest Metaranking a constat în identificarea universităților din România cu o minimă vizibilitate internațională (prezente în cel puțin un ranking inclus în analiză) și a căror activitate a generat impact în aria academică internațională.

Universitățile românești nominalizate au înregistrat un punctaj total de 139 de puncte, fiind incluse în analiză doar acele universități care au cel puțin o prezență în unul dintre cele nouă ranking-uri internaționale conform metodologiei Metaranking-ului Universitar 2019. Ca urmare a procesului de evaluare universitățile din Consorțiul Universitaria au obținut 55 de puncte dintr-un total de maxim 139 de puncte (40% din punctajul total).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
economica.net

Patronatele din turism cer Guvernului să înființeze Autoritatea Națională pentru Turism, care să fie condusă de un președinte cu rang de secretar de stat

Articolul următor
bankingnews.ro

Asociaţia Română a Băncilor: „Intermedierea financiară, în România, este cea mai mică din Europa”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share