Turism Ultimele stiri

Patronatele din turism cer Guvernului să înființeze Autoritatea Națională pentru Turism, care să fie condusă de un președinte cu rang de secretar de stat

economica.net

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) solicită Guvernului să fondeze Autoritatea Națională pentru Turism care să fie condusă de un președinte cu rang de Secretar de Stat. Această masură „va duce la dezvoltarea sectorului în viitor, va asigura continuarea și coerența măsurilor reglementate pentru finalizarea actelor normative aflate în dezbatere publică și dezvoltarea acestor măsuri care s-au dovedit foarte importante pentru economia națională”, argumentează FPTR.

„După ce turismul a avut parte în ultimii ani de un minister propriu, ceea ce a avut efecte pozitive pentru acest domeniu, în organigrama noului executiv nu se mai regăsește nici ca un nume în coada unui minister mai mare, cum s-a întâmplat cu ani în urmă. Pentru ca sectorul să nu intre într-un con de umbră, fiind reprezentat doar de un departament oarecare în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Patronatele din turism cer Guvernului înființarea unei Autorități Naționale pentru Turism, condusă de un Președinte cu rang de Secretar de Stat”, a declarat Mohammad Murad, Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

„Turismul este un sector ce transcede spectrul politic, beneficiul îmbunătățirilor în acest sector fiind în avantajul tuturor, prin refacerea și susținerea forței de muncă, creșterea productivității muncii, crearea de noi locuri de muncă și echilibrarea balanței de plăți a României”, se menționează într-un comunicat publicat de FPTR.

„Prin înființarea Autorității Naționale pentru Turism, instituție cu personalitate juridică distinctă, condusă de un Președinte cu rang de secretar de stat, în subordinea directă a Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, propunem o structură organizatorică mai suplă, cuprinzând 140 posturi, din care 30 vor rămâne libere până la angajarea atașaților în turism. Din cele 199 de posturi ocupate în prezent se vor reduce efectiv 89 de posturi, multe fiind de conducere, fapt ce va conduce la diminuarea semnificativă a fondului lunar de salarii la aproximativ 155.000 euro. În cazul în care o parte din cei 89 de funcționari care nu vor putea fi redistribuiți, aceștia se pot angaja în mediul privat în turism unde există un deficit de forță de muncă de aproximativ 150.000 de angajați, din care cel puțin 2.000 în funcții de conducere operativă”, propun Patronatele.

De asemenea, FPTR mai solicită constituirea unei comisii mixte, formată din specialiști ai Guvernului, Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și reprezentanți ai FPTR, în vederea completării și îmbunătățirii Programului de Guvernare – capitolul Turism, pe care îl consideră „mult prea sumar tratat pentru uriașa importanță a acestui domeniu”. Nota de fundamentare poate fi citită în întregime (AICI).

Foto: economica.net

Related posts

Dragoș Stanca – Publisherii europeni confruntă Google și Facebook: lupta ”scrisorilor deschise” și rolul României în această dispută

redactia

Superyachtul SeaXplorer 77 “La Datcha” a plecat de la Galați

Ligia Voro

Plafonul alocat ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic depășește 268 milioane de euro (proiect)

redactia

Iulian Iuga, Accesa: “Am reușit să avem succes pe propriile picioare”

Stefana Muresan

„Ambulanța pentru monumente”, printre câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu: „O inițiativă puternică ce poate fi adaptată pentru alte țări din Europa”

Ion Surdu

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, recunoscuta cu statut de utilitate publică

Papuc Irina

Eximtur, vânzări de 50 mil. euro

Stefana Muresan

CA IMMO Romania: Together we can be stronger

Ionut Oprea

Comunele Ciugud și Sîntimbru s-au asociat pentru a construi un drum între ele cu fonduri europene

Ion Surdu

Bihorenii s-au întâlnit cu mașinile de epocă la Retro Parada Toamnei 2020

Traian Dan

The MIPIM Awards 2017 winners

Ionut Oprea

Vizită la nivel înalt cu puternic impact economic

Stefana Muresan

Compania Votrom, al doilea cel mai mare business antreprenorial din Bihor

Stefana Muresan

Cele mai profitabile afaceri mureşene: locurile 16-32

Ligia Voro

Start la Programul Prima Casă. Pentru anul 2020 sunt alocate 2 miliarde de lei

Traian Dan

Subway va dona mii de sandvișuri bătrânilor și copiilor din Cluj

Nora Dumitrescu

Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade SRL, câștigătoarea contractului pentru prima autostradă din Moldova

redactia

Muzeul ASTRA, trei stele în Ghidul Michelin

Stefana Muresan

Primul oraș din România cu transport public gratuit

Nora Dumitrescu

Bucureşti Mall-Vitan, campanie aniversară de 20 de ani, premiul cel mare – o Tesla Model 3

Ligia Voro

Producătorul german de ambalaje Illig Maschinenbau cumpără teren într-un parc industrial din Sibiu cu 1,5 mil. euro

Stefana Muresan

Proiecte de infrastructură și regenerare urbană de peste 18 mil. euro în Oradea

Stefana Muresan

Clujul, centru de producție pentru medicamente anti-Covid

Nora Dumitrescu

Zărnești investește 5 milioane de euro într-o stație de epurare modernă

Papuc Irina

Leave a Comment