Turism Ultimele stiri

Patronatele din turism cer Guvernului să înființeze Autoritatea Națională pentru Turism, care să fie condusă de un președinte cu rang de secretar de stat

economica.net

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) solicită Guvernului să fondeze Autoritatea Națională pentru Turism care să fie condusă de un președinte cu rang de Secretar de Stat. Această masură „va duce la dezvoltarea sectorului în viitor, va asigura continuarea și coerența măsurilor reglementate pentru finalizarea actelor normative aflate în dezbatere publică și dezvoltarea acestor măsuri care s-au dovedit foarte importante pentru economia națională”, argumentează FPTR.

„După ce turismul a avut parte în ultimii ani de un minister propriu, ceea ce a avut efecte pozitive pentru acest domeniu, în organigrama noului executiv nu se mai regăsește nici ca un nume în coada unui minister mai mare, cum s-a întâmplat cu ani în urmă. Pentru ca sectorul să nu intre într-un con de umbră, fiind reprezentat doar de un departament oarecare în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Patronatele din turism cer Guvernului înființarea unei Autorități Naționale pentru Turism, condusă de un Președinte cu rang de Secretar de Stat”, a declarat Mohammad Murad, Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

„Turismul este un sector ce transcede spectrul politic, beneficiul îmbunătățirilor în acest sector fiind în avantajul tuturor, prin refacerea și susținerea forței de muncă, creșterea productivității muncii, crearea de noi locuri de muncă și echilibrarea balanței de plăți a României”, se menționează într-un comunicat publicat de FPTR.

„Prin înființarea Autorității Naționale pentru Turism, instituție cu personalitate juridică distinctă, condusă de un Președinte cu rang de secretar de stat, în subordinea directă a Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, propunem o structură organizatorică mai suplă, cuprinzând 140 posturi, din care 30 vor rămâne libere până la angajarea atașaților în turism. Din cele 199 de posturi ocupate în prezent se vor reduce efectiv 89 de posturi, multe fiind de conducere, fapt ce va conduce la diminuarea semnificativă a fondului lunar de salarii la aproximativ 155.000 euro. În cazul în care o parte din cei 89 de funcționari care nu vor putea fi redistribuiți, aceștia se pot angaja în mediul privat în turism unde există un deficit de forță de muncă de aproximativ 150.000 de angajați, din care cel puțin 2.000 în funcții de conducere operativă”, propun Patronatele.

De asemenea, FPTR mai solicită constituirea unei comisii mixte, formată din specialiști ai Guvernului, Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și reprezentanți ai FPTR, în vederea completării și îmbunătățirii Programului de Guvernare – capitolul Turism, pe care îl consideră „mult prea sumar tratat pentru uriașa importanță a acestui domeniu”. Nota de fundamentare poate fi citită în întregime (AICI).

Foto: economica.net

Related posts

Aeroporturile din Europa, în audiență la Ministerul Transporturilor

Nora Dumitrescu

Estimare evoMAG: Fiecare a doua comandă de Black Friday va fi plătită online cu cardul

Ion Surdu

Digitalizarea administrației publice un vis. România codașa Europei!

A. I.

IEAS – ediție aniversară de 15 ani

Ligia Voro

Performanțele Corteva Agriscience™ recunoscute la Crop Science Awards 2019

Ligia Voro

Teste de coronavirus la fabricile din Maramureș

Nora Dumitrescu

Prognoză: Cea mai mare nevoie de angajați în următorii 5 ani va fi în Construcții, Sănătate și Industria auto

Papuc Irina

Un universitar clujean vrea să îi facă antreprenori pe tinerii din Sălaj

Nora Dumitrescu

Golf pentru toată lumea la Pianu de Jos. Joc bun!

Ligia Voro

Autostrada Timişoara – Moraviţa: A fost scos la licitaţie studiul de fezabilitate

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

Brașovul va semna primele contracte cu finanțare europeană prin POR în valoare de peste 8 milioane de euro

Papuc Irina

Sorin Gal, noul președinte al ANRM

Stefana Muresan

Casa Savri, pensiunea-muzeu din Sighișoara

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA începe anul 2017 sub semnul expansiunii

Tirdea Ionut

Digitalizarea şi informatizare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Traian Dan

Bosch inaugurează un Centru de Training la Cluj

Ionut Oprea

Angajaților le lipsește conexiunea interumană de la birou. Top 5 concluzii ale studiului CEE & SEE Working from home, lansat de CBRE

Papuc Irina

Salice își mută producția în parcul Tetarom I

Nora Dumitrescu

Țiriac Collection, la 5 ani: „Singura colecție care are prima mașină din 1899, iar ultima e venită, mai ieri, de la Porsche”

redactia

Mapping World Urbanity -The Central Theme of MIPIM 2018

Ionut Oprea

Investițiile la fabrica de bere de la Brașov continuă: Japonezii de la Asahi vor să construiască o nouă secție de îmbuteliere

Papuc Irina

Secretul dezvoltării orașelor României cu fonduri europene: proiectele integrate

redactia

Ministerul Turismului: România – 5 mil. de euro pentru promovare externă

Stefana Muresan

Leave a Comment