Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un universitar clujean vrea să îi facă antreprenori pe tinerii din Sălaj

Expertul în domeniul afacerilor și economiei rurale Avram Fițiu, conferențiar la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, le-a predat tehnici de antreprenoriat membrilor Ligii Tinerilor din Jibou.

Scopul acestuia a fost ca tinerii din Sălaj să facă astfel un pas decisiv în dezvoltarea lor profesională. În țări precum Franța sau Germania gospodăria familială țărănească este scheletul clasei mijlocii rurale și urbane, fără de care o societate cade în extreme, susține oficialul USAMV.

“Guvernele noastre din ultimii 30 de ani au dislocat structural economic în ultimii 10 ani (în mod conștient sau inconștient) 3,4 milioane de familii de țărani (9 milioane de români) care au fost blocați în dezvoltarea economică de la ferma de subzistență la ferma comercială.

În următorii patru ani și-au propus să mai destructureze (economic, social și cultural) încă 700 000 de familii țărănești (2,1 milioane de români). În total, sunt pe cale de a fi destructurate toate cele 4,3 milioane de ferme familiale țărănești, și toate acestea în maximum 15 ani (10 scurși, plus următorii 5)”, constată Avram Fițiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Preparatele tradiționale din Maramureș, promovate în Italia

Articolul următor

Sălăjenii de la Simex își duc noul concept la Moscova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share