Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a lansat ediția a X-a a „Burselor Telekom”

Telekom România anunţă lansarea celei de-a zecea ediții a programului „Bursele Telekom”, prin care urmărește să identifice și să susțină financiar 5 tineri cu rezultate academice excepționale.

 

Programul este deschis studenților admiși într-o instituție de învățământ superior de stat din România, aflați în anul I, învățământ la zi, profil real, la una dintre specializările: automatică și calculatoare, cibernetică, informatică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicații și tehnologia informației. Susținerea financiară este în valoare de 2.080 de lei lunar pentru fiecare student, sumă acordată în perioadele ianuarie – iunie și octombrie – decembrie 2020.

Programul „Bursele Telekom” se înscrie în seria iniţiativelor Telekom România pentru sprijinirea educației și digitalizarea societății, în contextul în care România înregistrează un deficit în privința specialiștilor TIC încadrați în muncă, ocupând locul 27 din cele 28 de state membre ale UE în cadrul Indicelui economiei și societății digitale (DESI). Doar 2,1% specialiști TIC sunt încadrați în muncă, față de media UE de 3,7%, și doar 29% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16-74 de ani au competențe digitale de bază, aproape la jumătate față de nivelul UE (57% în ansamblu).

De la lansarea programului, în urmă cu 10 ani, peste 2.200 de studenți cu rezultate academice excepționale ne-au acordat încrederea lor și s-au înscris în competiție, iar 110 dintre aceștia au beneficiat de susținere financiară din partea Telekom. Suntem convinși că cei peste 400.000 de euro alocați burselor au reprezentat o investiție necesară pentru ca acești tineri să aibă șansa de a-și maximiza potențialul în România”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communications Director, Telekom România.

Etape

Competiția „Bursele Telekom” este organizată în două etape. Prima etapă, care este şi eliminatorie, presupune completarea şi trimiterea unui formular de înscriere către Telekom Romania, pe website-ul www.burseletelekom.ro. În această etapă vor fi selectați 10 finaliști, care se vor califica în etapa a doua, participarea la un interviu, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii celor 5 burse.

A zecea ediție a programului „Bursele Telekom” se desfăşoară în perioada 18 noiembrie 2019 – 15 ianuarie 2020, astfel:

  • 18 noiembrie 2019, ora 08:00 – 15 decembrie 2019, ora 23.59 – înscrierea candidaților pe website-ul www.burseletelekom.ro;
  • 10 ianuarie 2020 – anunţarea celor 10 finaliști;
  • 14 ianuarie 2020 – sesiunea de interviuri cu juriul „Bursele Telekom”;
  • 15 ianuarie 2020 – anunţarea celor 5 studenți câștigători.

Juriul „Bursele Telekom” este format din profesioniști din domeniul comunicării și cadre didactice universitare de specialitate, astfel: Cristina Bazavan – Blogger, jurnalist Europa FM, Radio 21, Emil Cazacu – Profesor Doctor Inginer, Facultatea de Inginerie Electrică, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Mihaela Perianu – Fondator şi Managing Partner, AIMS Executive Search & Consulting, Sorin Psatta – Lector, Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti și Integrated Communication Director, Graffiti BBDO România și Ruxandra Vodă – Corporate Communications Director, Telekom România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cinci măsuri solicitate Guvernului din partea IMM-urilor din România

Articolul următor
formaremedicala.ro

Adela Cojan, ex-director al Spitalului Polisano din Sibiu, numită preşedinte al CNAS

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share