Cluj Real Estate Ultimele stiri

Arhitecții din România dezbat viitorul noilor cartiere la Cluj

Valorile generațiilor viitoare crescute în noile cartiere vor fi dezbătute de președinți ai 10 Ordine ale Arhitecților din România (OAR) în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2019.

În cadrul acestei mese rotunde se dezbat provocările cu care se confruntă arhitecții și autoritățile în încercarea de a modela estetic și funcțional peisajul construit contemporan. Vor participa președinții din Bihor, Alba, Nord-Vest, Oltenia, Brașov, Timiș, Bacău, Prahova, Argeș, Muntenia Vest, reprezentanți ai OAR din București, Dobrogea, Satu Mare, Harghita, curatori ai Bienalelor și Anualelor prezente la BATRA 2019.

La BATRA va fi prezent directorul Institutului Național al Patrimoniului, arhitectul Ștefan Bâlici, în cadrul unei dezbateri despre viitorul restaurării monumentelor din România, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Un alt eveniment este workshopul ”Beyond – workshop de vizualizare arhitecturală”, un studio cu renume internațional în domeniul vizualizării arhitecturale, cu sedii la Hamburg și Cluj, care oferă compoziție vizuală și postprocesare în cadrul BATRA pentru 25 de persoane.

BATRA include evenimente atât pentru publicul specializat, cât și pentru opinia publică: de la seri de film, consultanță gratuită cu arhitecții, prezentări, workshop-uri și expoziții, până la o amplă masă rotundă cu toți membrii societății implicați, interesați de peisajul construit contemporan și viitoarele forme ale sale.

Arhitecții OAR Transilvania și tineri stagiari au acceptat să acorde, în timpul BATRA 2019, consultanță tuturor celor interesați atât de problematica specific arhitecturală, cât și celor interesați de acest domeniu. Sâmbătă vor fi prezentați câștigătorii ediții și va avea loc decernarea ”Opera Omnia” către arhitectul Nicolae Porumbescu, în anul centenarului nașterii lui.

În cadrul galei de premiere, juriul format din experți români și străini, dintre care fac parte și arhitecții Șerban Țigănaș și Ligia Subțirică, va conferi trofeul Bienalei celui mai bun proiect propus pentru fiecare din cele 15 categorii de concurs.

Manifestarea a mai cuprins prezentări interactive, atelier de construcții de pământ, cursul de economie circulară și case pasive, prezentări ale unor studiouri internaționale, seri de film specializat, susținere de lucrări de diplomă ai absolvenților de arhitectură din Transilvania.

A patra ediție a BATRA, organizată de OART în parteneriat cu filialele din Bihor, Satu-Mare, Alba și Nord-Vest, are loc în perioada 7-24 noiembrie. Scopul acestei ediții este ”Viitorul/Acum”, din dorința de a implica întreaga comunitate în planurile și deciziile arhitecților, urbaniștilor, peisagiștilor, autorităților.

 

Related posts

Kaufland a început construcția noului magazin din Brașov, în cartierul Tractorul

Ion Surdu

VINTEST 2018 – VIN la EXPO! Iubesc Vinul Românesc

redactia

Bucharest – skyline transformation 2025: Swissôtel Bucharest – a view from the top of Romania’s hospitality industry

Ionut Oprea

Top 3 verificări inginerești la achiziția unui apartament nou

Stefana Muresan

Afaceri de 1 milion de lei pentru clubul care oferă cursuri de educație acvatică

Papuc Irina

Joi, 19 noiembrie –  „Romanian Food & Agribusiness Conference”, online  

Ionut Oprea

Teraplast a încheiat preluarea Politub pentru 21,8 mil. lei

Stefana Muresan

Fabrica Timişoreana a beneficiat de investiţii de peste 100 de milioane de euro în ultimii 15 ani

Stefana Muresan

GIC achizitioneaza P3 cu 2,4 miliarde de euro

Ionut Oprea

NTT DATA anunță lansarea WinActor® Versiunea 7.1.1 o actualizare majoră a propriei soluții RPA

Nicolae Pop

Industria de business services din România estimează o creștere a veniturilor de maximum 5% pentru 2020, urmând tendițele europene

Papuc Irina

Statele din afara Uniunii Europene vor finanța Muzeul Transilvaniei din Cluj

Nora Dumitrescu

Peste 3 săptămâni primăriile vor putea solicita bani pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale

Ion Surdu

Creștere de 10 ori a numărului de localități deservite de Compania de Apă Someș, compania vizează o finanțare europeană de 350 mil de euro

Stefana Muresan

Univers T a deschis Casa Călățele în Apuseni

Stefana Muresan

GPeC SUMMIT își anunță startul

Ligia Voro

Investiție de peste 40 mil. euro într-un spital pentru copii din Arad

Stefana Muresan

Romsilva – certificare după un audit marca Marea Britanie

Stefana Muresan

The Woman lansează platforma Womentors

Nicolae Pop

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Nora Dumitrescu

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Stefana Muresan

Guvernul Orban va reorganiza Agenţia pentru Agenda Digitală a României

Papuc Irina

Leading solutions for future proof buildings

Ionut Oprea

Lidl va avea patru bănci de alimente în zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Leave a Comment