Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arhitecții din România dezbat viitorul noilor cartiere la Cluj

Valorile generațiilor viitoare crescute în noile cartiere vor fi dezbătute de președinți ai 10 Ordine ale Arhitecților din România (OAR) în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2019.

În cadrul acestei mese rotunde se dezbat provocările cu care se confruntă arhitecții și autoritățile în încercarea de a modela estetic și funcțional peisajul construit contemporan. Vor participa președinții din Bihor, Alba, Nord-Vest, Oltenia, Brașov, Timiș, Bacău, Prahova, Argeș, Muntenia Vest, reprezentanți ai OAR din București, Dobrogea, Satu Mare, Harghita, curatori ai Bienalelor și Anualelor prezente la BATRA 2019.

La BATRA va fi prezent directorul Institutului Național al Patrimoniului, arhitectul Ștefan Bâlici, în cadrul unei dezbateri despre viitorul restaurării monumentelor din România, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Un alt eveniment este workshopul ”Beyond – workshop de vizualizare arhitecturală”, un studio cu renume internațional în domeniul vizualizării arhitecturale, cu sedii la Hamburg și Cluj, care oferă compoziție vizuală și postprocesare în cadrul BATRA pentru 25 de persoane.

BATRA include evenimente atât pentru publicul specializat, cât și pentru opinia publică: de la seri de film, consultanță gratuită cu arhitecții, prezentări, workshop-uri și expoziții, până la o amplă masă rotundă cu toți membrii societății implicați, interesați de peisajul construit contemporan și viitoarele forme ale sale.

Arhitecții OAR Transilvania și tineri stagiari au acceptat să acorde, în timpul BATRA 2019, consultanță tuturor celor interesați atât de problematica specific arhitecturală, cât și celor interesați de acest domeniu. Sâmbătă vor fi prezentați câștigătorii ediții și va avea loc decernarea ”Opera Omnia” către arhitectul Nicolae Porumbescu, în anul centenarului nașterii lui.

În cadrul galei de premiere, juriul format din experți români și străini, dintre care fac parte și arhitecții Șerban Țigănaș și Ligia Subțirică, va conferi trofeul Bienalei celui mai bun proiect propus pentru fiecare din cele 15 categorii de concurs.

Manifestarea a mai cuprins prezentări interactive, atelier de construcții de pământ, cursul de economie circulară și case pasive, prezentări ale unor studiouri internaționale, seri de film specializat, susținere de lucrări de diplomă ai absolvenților de arhitectură din Transilvania.

A patra ediție a BATRA, organizată de OART în parteneriat cu filialele din Bihor, Satu-Mare, Alba și Nord-Vest, are loc în perioada 7-24 noiembrie. Scopul acestei ediții este ”Viitorul/Acum”, din dorința de a implica întreaga comunitate în planurile și deciziile arhitecților, urbaniștilor, peisagiștilor, autorităților.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FOTO: Fermierii campioni la porumb din județele Arad și Bihor

Articolul următor

Fondatorul AROBS s-a întâlnit cu noul ministru al fondurilor europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share