Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondatorul AROBS s-a întâlnit cu noul ministru al fondurilor europene

Directorul companiei informatice AROBS Cluj, Voicu Oprean, fondator al Clusterului IT Transilvania, a avut o întâlnire cu ministrul Marcel Boloș la București.

Întrevederea cu  noul ministru vine la scurt timp după ce antreprenorul clujean a fost invitat la evenimentul Romania Tech Nation (foto), desfășurat tot în capitală.

Programul Operațional Capital Uman (POCU) va finanța dezvoltarea competențelor digitale ale angajaților întreprinderilor mici și mijlocii, dar și marilor companii, a informat MFE. Boloș a participat la o dezbatere privind finanțarea îmbunătățirii competențelor digitale ale angajaților din România împreună cu reprezentanții  patronatelor, industriei de IT&C și mediului universitar.

Inițiativa a fost propusă alături de echipa care gestionează POCU 2014-2020. În urma întâlnirii, s-a stabilit pregătirea schemei de finanțare de către Autoritatea de Management pentru POCU și lansarea acesteia în consultare publică în perioada următoare.

„Această reuniune de lucru reflectă, practic, preocuparea noastră de a identifica soluții împreună cu partenerii privind finanțarea dezvoltării competențelor digitale la nivel primar și avansat pentru angajații din sectoarele economice cu potențial competitiv și din domeniile de specializare inteligentă sau care vor să-și extindă activitatea în aceste segmente. Este deosebit de relevant să aflăm perspectiva pe care o are piața și maniera în care vom adapta la realitate schema de finanțare pe care urmează să o propunem”, a declarat Marcel Boloș.

Participanții au oferit o seamă de propuneri și subliniind că întreprinderile au nevoie de o astfel de finanțare, în condițiile în care mediul de afaceri din România are mult de recuperat pe componenta de digitalizare.

Au mai fost prezenți la întâlnire Sergiu Manea – președinte BCR, Iulian Stanciu – CEO Emag, Dan Zaharia – fondator FabLab Iași, Școala Informală de IT, Răzvan Rughinis – fondator Innovation Labs, Radu Puchiu – coordonator Task Force IT&C România, Daniel Ilinca – vicepreședinte Asociația Națională a Industriei de Software, CEO Cornerstone și Florin Jianu – președinte Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Arhitecții din România dezbat viitorul noilor cartiere la Cluj

Articolul următor

Forumul Internaţional al Marilor Fermieri, RALF – ediția a 4-a

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share