Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 250 de milioane de euro pentru apa potabilă din județul Satu Mare

FOTO: CJ SATU MARE

Locuitorii județului Satu Mare vor consuma o apă potabilă de bună calitate. Prin proiectul denumit „Planul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare – regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”, Consiliul Județean Satu Mare și Apaserv vor construi, pe o lungime de 1.015 km, rețeaua de apă (435 km) și canalizare (580 km). Durata de execuție a lucrărilor a fost stabilită pe o perioadă de patru ani.

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare și președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii în sectorul de apă și apă uzată din Satu Mare (ADI Apă), Leitner János, directorul Apaserv și Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, au semnat, în data de 19 noiembrie 2019, la București, cel mai mare contract de investiții din istoria județului Satu Mare. Conform contractului, va fi implementat un proiect în valoare de 1.202.948.260 de lei, care prevede realizarea rețelei de apă și canalizare în 34 de unități administrative ale județului.

Obiective

Principalul obiectiv al acestui proiect prevede o extindere (a procentului actual de acoperire de 75%, la 100%) a rețelei de apă potabilă testată microbiologic în vederea asigurării unei ape potabile de înaltă calitate în toate localitățile județului.

34 dintre cele 65 de unități administrative ale județului vor fi implicate în acest program de investiție în infrastructură. Astfel, în 43 de localități se va construi rețeaua de apă potabilă, iar în 42 de localități, rețeaua de canalizare. Datorită acestor investiții, până în anul 2023, toată populația județului Satu Mare va avea acces la rețeaua de apă potabilă. Mai mult decât atât, localitățile cu o populație de peste 2.000 de persoane vor dispune și de rețea de canalizare. Lucrările nu se limitează la simpla construire a rețelei, ci includ și cinci stații de epurare în localitățile cu peste 10.000 de locuitori.

Această investiție aduce beneficii unui număr de peste 65.000 de oameni din județ. Împreună cu domnul ministru Ioan Boloș suntem de părere că cei mai importanți sunt beneficiarii finali ai proiectului, adică zeci de mii de locuitori ai județului care vor beneficia de apă potabilă”, a declarat Pataki Csaba.

După semnarea acestui contract, Consiliul Județean Satu Mare va deschide, încă în cursul acestui an, procedurile de achiziții publice, iar încheierea contractelor propriu-zise și începerea proiectului sunt programate pentru a doua jumătate a anului viitor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Diplomați și oamenii de afaceri din spațiul lingvistic german, îndemnați de primarul Sibiului să susțină evenimentele culturale

Articolul următor

Programul Operaţional Regional a adus contracte de un miliard de euro în Regiunea Vest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share