Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul Operaţional Regional a adus contracte de un miliard de euro în Regiunea Vest

Agenţia de Dezvoltare Regională Vest se apropie de valoarea de un miliard de euro contracte semnate în cadrul Programului Operaţional regional. Aceasta înseamnă o sumă de 800 de milioane de euro, bani nerambursabili, care întră efectiv din fonduri europene în Regiunea Vest din fonduri europene, a anunţat Sorin Maxim, şeful ADR Vest.

„Duduie” contractarea fondurilor europene prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2021. Aproape un miliard de euro au fost deja contractaţi, spune Maxim, fondurile fiind aproape de epuizare. Specialişii din cadrul ADR Vest lucrează deja, împreună cu potenţialii beneficiari, la pregătirea viitoarei ediţii a POR, care va intra în funcţiune de anul viitor. Problema nu e cu semnarea contractelor ci cu imlementarea acestora, cu licitaţiile, care câteodată se prelungesc, câteodată nu atrag interes, firmele care ar putea să le realizeze ducând lipsă acută de personal, iar domeniul construcţiilor este deja exemplul clasic.

„Ne apropiem de un miliatrd de euro sume contractate, din care 800 nerambursabile. Sunt sume consistente, zona de implemenetare vine, încet, din urmă. Licitaţiile trebuie să fie urgentate, să ajungem cât mai repede la implementare”, spune Maxim.

Municipiul Timişoara stă excelent, toate contractele au fost deja semnate, mai sunt cele pe lista de rezervă, dar important este că niciun proiect nu a fost refuzat. Dacă se găsesc fonduri suplimentare, şi unele de pe lista de rezervă ar putea intra efectiv la contractare.

„Pe Timişoara sunt 38 proiecte depuse, 29 sunt semnate, două la avizare şi vor fi semnate. Şapte sunt în rezervă, niciun proiect nu e respins. Mai e un centru social în Freidorf (n.r. cartier din Timişoara), nu mai încurajează în cadrul POR zona rezidenţială ci zona de zi. Este o bună programare. Antepenultimul contract e semnat, am terminat pachetul de proiecte asumate, avem 100% din suma alocată. Dacă se găsesc resurse suplimentare vom continua. Suntem în discuţii cu primăria şi cu colegii, avem o listă de proiecte care să intre în 2021 la finanţare, care sunt şi pe lista de rezervă”, a mai declarat Maxim.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio-POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 521 de proiecte, în valoare totală de 965,73 milioane euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 780,65 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 250 de milioane de euro pentru apa potabilă din județul Satu Mare

Articolul următor

Trenurile de pe ruta Timişoara – Iaşi intră în lumea civilizată, după ce vor avea în compunere vagoane modernizate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share