Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul va dota ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie cu bani europeni

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a semnat împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru contractul de finanțare din fonduri europene pe Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale pentru dotarea ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie (Luther), o investiție de 10,3 milioane lei pe care Primăria Sibiu o va face pentru creșterea calității serviciilor oferite în domeniul sănătății.

Prin acest proiect se vor achiziționa aparaturi moderne pentru cabinetele de chirurgie, ortopedie, dermatologie, ORL și oftalmologie, precum și pentru înființarea unor ambulatorii pentru endocrinologie și alergologie. De asemenea, noul laborator de analize care se va înființa în sediul de pe strada Gh. Barițiu se va dota cu aparaturi performante pentru o diagnosticare rapidă și precisă.

Spre exemplu, la dermatologie vor fi utilizate aparate de criocauterizare și tratament cu laser, iar pentru diagnosticare se va achiziționa o sondă ecografică dedicată afecțiunilor cutanate. Datorită noilor aparaturi, medicii chirurgi vor putea genera biopansamente personalizate pentru pacienții cu răni suprainfectate.

Pentru cabinetul de gastroenterologie pediatrie se vor cumpăra aparate care să ajute la diagnosticarea pacienților, dar în același timp să fie mai prietenoase cu copiii. O noutate adusă de acest proiect este crearea unui Laborator de studiu al mersului pentru pacienții cu probleme ale aparatului locomotor și neurologice.

Primăria Sibiu va pregăti în următoarea perioadă procedura de achiziție pentru aceste aparaturi, a anunțat instituția într-un comunicat de presă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grădină botanică în locul terenului viran de lângă Parcul Salca Oradea

Articolul următor

Eveniment marca BusinessMark: Optimizarea și automatizarea: cele două „must-uri” în lanțul de aprovizionare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share