Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grădină botanică în locul terenului viran de lângă Parcul Salca Oradea

FOTO: FACEBOOK

Orădenii vor avea o „Grădină Urbană”, care va cuprinde o grădină botanică, un muzeu botanic, o casă tropicală şi un restaurant cu bibliotecă botanică. Toate acestea vor fi construite pe un teren viran, lângă actualul Parc Sportiv Salca, din Cartierul Nufărul.

Consiliul Local Oradea a aprobat marţi, 19 noiembrie, în şedinţă extraordinară, realizarea pe un teren viran de aproximativ 5 ha, lângă Parcul Salca, a unei grădini botanice. Realizarea investiţiei pe amplasamentul neîngrijit între strada Meiului și pârâul Peța se dorește să fie făcută din fonduri europene în perioada de finanțare 2021-2027.

Conform notei conceptuale elaborate de Instituția Arhitectului Șef, acest obiectiv denumit „Grădină Urbană” va avea o funcțiune mixtă de relaxare și educație, un spațiu activ care va găzdui diverse activități și va cuprinde: accese pietonale multiple; zone de acces auto, în exteriorul amenajării, cu parcaje dimensionate.

În ceea ce priveşte construcţiile, se va realiza o casa tropicală cu plante și animale, o casă cu fluturi, un restaurant cu bibliotecă Botanică (analogică și digitală), un centru de cercetare, un muzeu Botanic, zone pentru copii de diferite grupe de vârstă şi un pavilion de evenimente (petreceri de vară, citiri, concerte, festival de lumini).

În urma aprobării investiției „Lucrări de interes public local pentru amenajare de noi spații verzi și pentru construcții cu caracter educativ și sportiv – Amenajare Grădină Urbană Nufărul”, se va trece la finalizarea studiului de fezabilitate și procesul de expropriere aferentă realizării spațiului verde.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea din Sibiu a inaugurat două noi laboratoare: investiție a celui mai mare angajator din oraș

Articolul următor

Sibiul va dota ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie cu bani europeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share