Bihor Comunitate Educație Fonduri Europene Investitii Slider Ultimele stiri

Grădină botanică în locul terenului viran de lângă Parcul Salca Oradea

Orădenii vor avea o „Grădină Urbană”, care va cuprinde o grădină botanică, un muzeu botanic, o casă tropicală şi un restaurant cu bibliotecă botanică. Toate acestea vor fi construite pe un teren viran, lângă actualul Parc Sportiv Salca, din Cartierul Nufărul.

Consiliul Local Oradea a aprobat marţi, 19 noiembrie, în şedinţă extraordinară, realizarea pe un teren viran de aproximativ 5 ha, lângă Parcul Salca, a unei grădini botanice. Realizarea investiţiei pe amplasamentul neîngrijit între strada Meiului și pârâul Peța se dorește să fie făcută din fonduri europene în perioada de finanțare 2021-2027.

Conform notei conceptuale elaborate de Instituția Arhitectului Șef, acest obiectiv denumit „Grădină Urbană” va avea o funcțiune mixtă de relaxare și educație, un spațiu activ care va găzdui diverse activități și va cuprinde: accese pietonale multiple; zone de acces auto, în exteriorul amenajării, cu parcaje dimensionate.

În ceea ce priveşte construcţiile, se va realiza o casa tropicală cu plante și animale, o casă cu fluturi, un restaurant cu bibliotecă Botanică (analogică și digitală), un centru de cercetare, un muzeu Botanic, zone pentru copii de diferite grupe de vârstă şi un pavilion de evenimente (petreceri de vară, citiri, concerte, festival de lumini).

În urma aprobării investiției „Lucrări de interes public local pentru amenajare de noi spații verzi și pentru construcții cu caracter educativ și sportiv – Amenajare Grădină Urbană Nufărul”, se va trece la finalizarea studiului de fezabilitate și procesul de expropriere aferentă realizării spațiului verde.

Related posts

Grupul Elvetian Ameropa AG, alianta strategica cu Promat Comimpex si Agroind Cauaceu pentru a sustine dezvoltarea fermierilor

redactia

Complexul President din Băile Felix se transformă în President Resort, cu aquapark, bază de tratament, SPA şi un nou hotel

Stefana Muresan

Săptămâna Internațională a Universității „Lucian Blaga”: Culturile lumii s-au împletit la Sibiu

Ligia Voro

Leave a Comment