Educație Investitii Ultimele stiri

Universitatea din Sibiu a inaugurat două noi laboratoare: investiție a celui mai mare angajator din oraș

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu și compania Continental au inaugurat miercuri, 20 noiembrie, două noi laboratoare la standard înalt de performanță în cadrul Facultății de Inginerie. Investițiile au fost realizate de la zero și se ridică la câteva zeci de mii de euro.

Continental a dotat și modernizat cele două noi spații, astfel ca studenții departamentelor Calculatoare și Inginerie Electrică și Mașini și Echipamente Industriale să beneficieze de echipamente de ultimă generație pentru a dezvolta proiecte și evenimente tehnice. Compania a sprijinit universitatea implicându-se în dezvoltarea laboratoarelor, oferind burse pentru masteranzi și doctoranzi, precum și susținerea de cursuri atât în curricula obligatorie, cât și cea opțională, evenimente și competiții universitare.

Potrivit rectorului ULBS, Ioan Bondrea, colaborarea dintre cele două părți a început din 2003, iar primii angajați ai firmei au fost studenți ai facultății de Inginerie.

„Economia bazată pe cunoaștere este viitorul. Pentru acest lucru, universitatea trebuie să realizeze un echilibru între partea teoretică și cea practică în pregătirea studenților și absolvenților. Singuri nu putem face acest lucru, de aceea, în pregătirea studenților noștri avem ca parteneri companii și instituții. Unul dintre cei mai valoroși parteneri este Continental, care nu numai că se implică în pregătirea studenților, dar angajează absolvenții noștri atât în domeniul cercetării-inovării, cât și în producție. Suportul logistic al celor de la Continental în Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe este substanțial. Proiecte valoroase de cercetare și educație au fost și sunt în derulare în parteneriat ULBS – Continental Sibiu. Acest parteneriat este unul câștigător și un exemplu pe plan național de bune practice“, a spus Ioan Bondrea în cadrul conferinței de inaugurare celor două laboratoare.

„Încă de la început, călătoria noastră în Sibiu a pornit alături de universitate. Ambele părți au văzut o oportunitate în a lucra împreună și în a transforma Sibiul într-un centru de inginerie. La împlinirea a 50 de ani de activitate a universității, după 15 ani de colaborare strânsă, continuăm să investim în educație și ne dorim cât mai mulți absolvenți bine pregătiți Avem acum centrul de inginerie din Sibiu și o industrie automotive puternică, dar avem nevoie și de absolvenți din ce în ce mai buni. Acesta este obiectivul nostru principal: să sprijinim universitatea în această direcție și să creștem numărul de studenți tehnici și, bineînțeles, absolvenți de programe tehnice.”, a declarat Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.

Compania a oferit și 50 burse dedicate studenților aflați în internship în companie, două burse dedicate angajaților Continental care urmează un doctorat și alte 21 de burse pentru angajații Continental care urmează un master în cadrul ULBS, potrivit unui comunicat transmis de universitate.

Investiția firmei Continental în ceea ce privește dotarea și echipamentele din noile laboratoare ale Facultății de Inginerie din Sibiu se ridică la aproximativ 25.000 de euro, potrivit reprezentanților companiei, alți aproape 20.000 de euro fiind cheltuiți în 2018 pentru renovări și branding.

Pe lângă aceste proiecte, Continental a asigurat în 2019 echiparea altor trei laboratoare, renovarea a două aule, modernizarea holului principal al Facultății de Inginerie cu un charge bar pentru încărcarea dispozitivelor studenților, a unui info point digital, înnoirea spațiilor din facultate: uși, scări, lift, prize și corpuri de iluminat.

Precizăm că firma Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 44,4 miliarde de euro și are în prezent peste 244.000 de angajați în 60 de țări și piețe.

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener în două joint-venture în Iași și Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Related posts

O parte din fabrica de medicamente Polisano din Sibiu, cumpărată de un fond de investiții din Texas

Papuc Irina

Parteneriat pentru Sănătate. Modelul Bistrița

redactia

Protocol pentru sprijinirea de către Consiliul Județean Cluj a construirii Spitalului Regional de Urgență

Stefana Muresan

Cooperativa Țara Mea absoarbe divizia de livestock a Hunland România și începe procedurile pentru adeziunea Premium Porc

Stefana Muresan

Hornbach: Vânzarea de produse pentru casele inteligente este în creștere

Ion Surdu

25 pentru Cultură. Directorul Muzeului ASTRA din Sibiu i-a transmis premierului măsurile economice pentru ca sectorul cultural să depășească efectele crizei

Ion Surdu

Românii dăruiesc mai multe flori: business-urile din domeniul floral și-au dublat cifra de afaceri în ultimii cinci ani

Ligia Voro

Corina Crețu: România va primi în 2021-2027 cu 8% mai mulți bani la politica de coeziune

redactia

Centrul istoric al Clujului, pietonalizat cu 10 milioane euro

Nora Dumitrescu

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Ligia Voro

Fostul sediu al Bancpost din Șimleu, vândut la ofertă pe OLX

Nora Dumitrescu

Podul feroviar peste Târnava Mare, finalizat de FCC Azvi până în iulie

Stefana Muresan

VGP set to develop new business park in Arad

Papuc Irina

Fonduri europene de până la 80.000 de euro pentru inovare în domeniul acvaculturii

Stefana Muresan

Oradea investește peste 6 milioane de euro în 12 hectare de spații verzi

Traian Dan

Sibiul va deveni un oraș prietenos pentru bicicliști, pe bani europeni

Stefana Muresan

Hidroconstructia Cluj va realiza lucrarile de stabilizare a versantului Nordic al dealului Hoia din Cluj, contract de peste 26 mil. lei

Stefana Muresan

Start-Up Nation 2018, buget de 2 miliarde de lei, suficient pentru a finanţa 10.000 de firme

Stefana Muresan

Portfolio Farm Furculești, primul eveniment în câmp din 2020 pentru Corteva Agriscience

redactia

Athos Com din Sălaj și două firme din București, contract de aproape 90 mil. lei cu DRDP București

redactia

Optim PM aniverseaza 10 ani cu noi premii

Ionut Oprea

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

Compania de Infrastructură se laudă cu cioturi din Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

WIZZ AIR SĂRBĂTOREȘTE 2 ANI DE LA DESCHIDEREA BAZEI DIN IAȘI PRIN EXTINDEREA OPERAȚIUNILOR

Stefana Muresan

Leave a Comment