Educație Investitii Ultimele stiri

Universitatea din Sibiu a inaugurat două noi laboratoare: investiție a celui mai mare angajator din oraș

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu și compania Continental au inaugurat miercuri, 20 noiembrie, două noi laboratoare la standard înalt de performanță în cadrul Facultății de Inginerie. Investițiile au fost realizate de la zero și se ridică la câteva zeci de mii de euro.

Continental a dotat și modernizat cele două noi spații, astfel ca studenții departamentelor Calculatoare și Inginerie Electrică și Mașini și Echipamente Industriale să beneficieze de echipamente de ultimă generație pentru a dezvolta proiecte și evenimente tehnice. Compania a sprijinit universitatea implicându-se în dezvoltarea laboratoarelor, oferind burse pentru masteranzi și doctoranzi, precum și susținerea de cursuri atât în curricula obligatorie, cât și cea opțională, evenimente și competiții universitare.

Potrivit rectorului ULBS, Ioan Bondrea, colaborarea dintre cele două părți a început din 2003, iar primii angajați ai firmei au fost studenți ai facultății de Inginerie.

„Economia bazată pe cunoaștere este viitorul. Pentru acest lucru, universitatea trebuie să realizeze un echilibru între partea teoretică și cea practică în pregătirea studenților și absolvenților. Singuri nu putem face acest lucru, de aceea, în pregătirea studenților noștri avem ca parteneri companii și instituții. Unul dintre cei mai valoroși parteneri este Continental, care nu numai că se implică în pregătirea studenților, dar angajează absolvenții noștri atât în domeniul cercetării-inovării, cât și în producție. Suportul logistic al celor de la Continental în Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe este substanțial. Proiecte valoroase de cercetare și educație au fost și sunt în derulare în parteneriat ULBS – Continental Sibiu. Acest parteneriat este unul câștigător și un exemplu pe plan național de bune practice“, a spus Ioan Bondrea în cadrul conferinței de inaugurare celor două laboratoare.

„Încă de la început, călătoria noastră în Sibiu a pornit alături de universitate. Ambele părți au văzut o oportunitate în a lucra împreună și în a transforma Sibiul într-un centru de inginerie. La împlinirea a 50 de ani de activitate a universității, după 15 ani de colaborare strânsă, continuăm să investim în educație și ne dorim cât mai mulți absolvenți bine pregătiți Avem acum centrul de inginerie din Sibiu și o industrie automotive puternică, dar avem nevoie și de absolvenți din ce în ce mai buni. Acesta este obiectivul nostru principal: să sprijinim universitatea în această direcție și să creștem numărul de studenți tehnici și, bineînțeles, absolvenți de programe tehnice.”, a declarat Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.

Compania a oferit și 50 burse dedicate studenților aflați în internship în companie, două burse dedicate angajaților Continental care urmează un doctorat și alte 21 de burse pentru angajații Continental care urmează un master în cadrul ULBS, potrivit unui comunicat transmis de universitate.

Investiția firmei Continental în ceea ce privește dotarea și echipamentele din noile laboratoare ale Facultății de Inginerie din Sibiu se ridică la aproximativ 25.000 de euro, potrivit reprezentanților companiei, alți aproape 20.000 de euro fiind cheltuiți în 2018 pentru renovări și branding.

Pe lângă aceste proiecte, Continental a asigurat în 2019 echiparea altor trei laboratoare, renovarea a două aule, modernizarea holului principal al Facultății de Inginerie cu un charge bar pentru încărcarea dispozitivelor studenților, a unui info point digital, înnoirea spațiilor din facultate: uși, scări, lift, prize și corpuri de iluminat.

Precizăm că firma Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 44,4 miliarde de euro și are în prezent peste 244.000 de angajați în 60 de țări și piețe.

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener în două joint-venture în Iași și Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Related posts

Workspace Studio lanseaza un shop online cu produse dedicate ergonomiei

Nicolae Pop

Grupul Sogefi, unul dintre cei mai importanţi producători de componente auto, investiție de 50 mil. euro în Parcul Industrial Oradea

redactia

La Timișoara se lansează Growceanu, platformă de Business Angels conectată la rețeaua europeană ESIL

redactia

Rețeaua The Cheesecake House se va extinde în două mari orașe

Nora Dumitrescu

Farmec are liber la producția de dezinfectanți

Nora Dumitrescu

Municipiul Oradea, încă un pas pentru a deveni stațiune turistică

Ligia Voro

Marquardt Sibiu navighează cu bine pe valul pandemiei

Transilvania Business

Oradea are o autospecială performantă ce va putea transporta pacienții critici

Traian Dan

La Timişoara se doreşte deschiderea unei fabrici de biciclete, o investiţie italiană de 30 de milioane de euro

Robert Bloancă

Concurență tot mai mare pentru un loc de master la UBB

Stefana Muresan

Consiliul Concurenței analizează o nouă tranzacție a grupului Globalworth în domeniul imobiliar și închirierii de spații industriale din România

Papuc Irina

AGROTURISM ȘI GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ, primul eveniment dedicat antreprenoriatului în mediul rural inspirat de produsele și tradițiile culinare autentic românești

redactia

Sătmărenii de la Avril, profilați pe lucrări publice în Sălaj

Nora Dumitrescu

Companiile și spitalele investesc în sisteme de termoviziune pentru măsurarea temperaturii

Traian Dan

Industria auto, unul dintre principalii piloni ai economiei românești, conform Euler Hermes

Ligia Voro

ASF a publicat primul raport privind stabilitatea piețelor financiare nebancare

Ligia Voro

Blogger de turism la Daily Mail, după ce a vizitat România: „Trebuie să fie una dintre cele mai bune destinații din Europa”

redactia

Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade SRL, câștigătoarea contractului pentru prima autostradă din Moldova

redactia

IBM, centru de servicii în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Undă verde pentru "Prima Casă" 2018. Lista băncilor finanțatoare

Stefana Muresan

Compania germană Schaeffler oferă cele mai mari salarii din Brașov

redactia

BearingPoint, creștere de două cifre

Ionut Oprea

Grupul Bosch a trimis echipament medical la Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Un tânăr sălăjean a ajuns, din simplu muncitor, milionar în euro

Nora Dumitrescu

Leave a Comment