Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campus școlar de 78 milioane de lei pentru copii cu dizabilități la Oradea

Strada Ceyrat
FOTO: GOOGLE MAPS

Bihorul va avea un campus școlar dedicat elevilor cu probleme speciale. Acesta va fi construit în Municipiul Oradea, pe un teren în suprafață de peste 28.000 mp situat pe strada Ceyrat. Miercuri, 20 noiembrie 2019 a fost semnat Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru acest obiectiv cu numele: „Campus școlar pentru învățământul special din municipiul Oradea”, încheiat între conducerea Consiliului Județean Bihor și asocierea SC Drum Asfalt SRL (lider de asociere) și Trameco SA, Vega 93 SRL, Struktoplan SRL (asociați).

Valoare contractului este de 78.150.968,02 lei, cu TVA inclus. Termenul de execuție a contractului este de șase luni pentru proiectare (inclusiv obținerea autorizației executării lucrărilor de construcție), respectiv, 36 luni pentru execuția lucrărilor.

Conceptul inițial al acestui proiect a fost crearea unei structuri integrate pentru copiii cu dizabilități prin dezvoltarea unei infrastructuri moderne și a cadrului optim prin care să li se asigure facilitățile necesare”, a declarat Pásztor Sándor, președintele CJ Bihor.

Planul Campusului scolar
Planul Campusului școlar FOTO: CJ BIHOR

Propuneri de infrastructură

Pentru realizarea acestui campus școlar funcțional și asigurarea condițiilor de participare la educație a copiilor cu dizabilități, respectiv identificarea modalităților prin care fiecare dintre ei să se poată integra, studiul de fezabilitate a cuprins opt corpuri de clădire astfel: CORP 1 – Învățământ preșcolar, primar cu regimul de înălțime: P+2E; CORP 2 – Învățământ gimnazial, bibliotecă cu regimul de înălțime: P+3E; CORP 3 – Internat cu regimul de înălțime: S+P+4E; CORP 4 – Cabinete medicale: psihologie și kinetoterapie cu regimul de înălțime: P+E; CORP 5 – Sala de mese cu regimul de înălțime: S+P; CORP 6 – Bazin hidroterapie cu regimul de înălțime: P; CORP 7 – Atelier practică cu regimul de înălțime: P; CORP 8 – Sala sport cu regimul de înălțime: P. Proiectul mai prevede amenajări exterioare care cuprind terenuri de sport și loc de joacă, precum și platforme carosabile, alei pietonale, spații verzi și împrejmuirea acestora.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industry Leaders Party & Networking în 18 decembrie la Chios Social Lounge, Cluj-Napoca

Articolul următor

Maramureșul își deschide cinematografe 3D în serie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share