Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Holcim România și JA România continuă implicarea în proiectele de CSR

Holcim se implica in educatia rutiera a copiilor
FOTO: HOLCIM

Holcim România, alături de JA România, continuă și în acest an să se implice în proiectele de Responsabilitate Socială Corporatistă (CSR), organizând a cincea ediție a programului educațional „Drum sigur – ABCdar rutier”.

În acest program sunt cuprinse, printre altele, și școli din Aleșd Aștileu, Butani, Oradea și Țețchea (jud. Bihor), dar și din Cluj-Napoca, Copăceni și Turda (jud. Cluj).

Activitățile programului urmează să se desfășoare până la finalul anului școlar 2019-2020 în 31 de școli și unități arondate, din 20 de localități din mediul rural și urban.

Cei 913 elevi de școală primară participanți la ediția din acest an își vor însuși, prin metode learning by doing, reguli pentru deplasarea sigură pe drumurile publice și vor exersa conduita rutieră preventivă. Ei vor fi stimulați să își exprime liber propriile opinii cu privire la siguranța în trafic și vor experimenta diferite situații inspirate de viața de zi cu zi și de specificul localităților lor.

Chiar dacă 2018-2019 este al treilea an în care particip ca voluntar în programul ABCdar Rutier cu elevii claselor mici, pot să afirm că de fiecare dată sunt la fel de surprinsă de entuziasmul lor, atenția cu care răspund la întrebări și implicarea în jocuri, a declarat Iulia Anca, voluntar Holcim România.

Programul se desfășoară secvențial, pe parcursul mai multor ore de curs, facilitate de profesorii pentru învățământ primar, în colaborare cu polițiști de la Serviciul Rutier și voluntari din partea companiei Holcim România. Clasele participante la program beneficiază gratuit de kit-ul educațional „Drum sigur” și de materiale suport pentru parcurgerea exercițiilor și formarea unui comportament preventiv în trafic.

La edițiile precedente au participat peste 2.800 de elevi și 85 de voluntari Holcim, care au investit peste 1.000 de ore de voluntariat în pregătirea și desfașurarea activităților la clasă.

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume.

Holcim România SA activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 17 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 de angajați în România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul își deschide cinematografe 3D în serie

Articolul următor

Baia Mare a pierdut bătălia pentru Capitala Europeană a Tineretului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share