Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baia Mare a pierdut bătălia pentru Capitala Europeană a Tineretului

Municipiul Baia Mare nu va fi Capitala Europeană a Tineretului (CET) în 2022, acest titlu fiind decernat capitalei Albania, Tirana.

„Am pierdut un titlu, dar continuăm munca noastră pentru tineri, pentru comunitatea băimăreană. Am încercat, chiar dacă unii nu ne dădeau mari șanse. Până la urmă, multe alte orașe, cum este și Clujul, au participat de 3-4 ori până au câștigat titlul.

Nu ne vom lăsa nici noi, mai ales că vorbim despre proiecte importante pentru comunitatea noastră, proiecte pe care ni le dorim implementate. Ne vom prezenta candidatura în ianuarie pentru CET în 2023. Mai mult, vom readuce în lumină proiectul pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii”, a transmis primarul Cătălin Cherecheș.

Municipiul Baia Mare s-a prezentat, în 15 noiembrie, la Bruxelles (foto), în fața juriului în finala pentru obținerea titlului de CET. Orașul din România concurează cu Poznan (Polonia), Tirana (Albania), Kazan (Rusia) şi Varazdin (Croația).

Conceptul și propunerea municipiului este Urban Youth Circle (Cercul Urban de Tineret), un proiect care redefinește modul în care Baia Mare este percepută în regiune, în România și în Europa. CET este un titlu conferit de către Forumul European de Tineret, organizat cu scopul de a încuraja tinerii să participe activ la conturarea Europei şi a comunităţilor în care trăiesc.

Baia Mare ar fi cel de-al doilea oraş din România care reuşeşte această performanţă. Cluj-Napoca a fost CET în 2015. CET este un titlu conferit de către Forumul European de Tineret, menit să împuternicească tinerii, să sporească participarea tinerilor şi să întărească identitatea europeană şi este acordat din anul 2009 încoace. În competiţie s-au înscris inițial 12 oraşe din Europa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Holcim se implica in educatia rutiera a copiilor

Holcim România și JA România continuă implicarea în proiectele de CSR

Articolul următor

PressHUB market – o premieră absolută în presa românească

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share