Antreprenori București Comunitate Fonduri Europene Mureș Slider Ultimele stiri

PressHUB market – o premieră absolută în presa românească

Freedom House România anunță lansarea ”pressHUB market”, primul magazin mass-media virtual din Europa de Est. PressHUB market este o platformă de autofinanțare a PressHUB, rețeaua inovatoare și independentă de presă, capabilă să crească la nivel național impactul știrilor și campaniilor de presă generate local.

”Pe rafturile online pressHUB market se vor regăsi: bannere, advertoriale, proiecte editoriale. PressHUB market se adresează atât clienților mici și mijlocii, cât și companiilor mari, ce doresc să susțină campanii de presă de amploare, cu mesaje de interes public. O altă sursă de finanțare o constituie programele de granturi naționale și internaționale în cadrul cărora am desfășurat deja campanii precum Bani Europeni sau Orașul uitat”, a declarat Cristina Guseth, director Freedom House România.

La momentul lansării, PressHUB market este magazinul virtual pentru 27 de publicații independente din 18 județe. Deși publicațiile au audiență locală, grupul PressHUB preia știrile de interes larg, difuzându-le la nivel național. În cadrul rețelei au fost derulate deja până în octombrie 2019 patru mari proiecte editoriale. Echipa pressHUB a înțeles că puterea rețelei crește prin finanțare independentă.

”Ideea mi-a venit stând în trafic, în drum spre un mall. Mi-am dat seama care este problema majoră a publicațiilor locale. Libertatea editorială nu poate exista fără libertatea financiară. Avem colegi, precum Carmen Dumitrescu, de la Liber în Teleorman sau Sebastian Oancea de la Vrancea 24, care s-au trezit peste noapte că la ordin politic li s-a tăiat finanțarea de publicitate. PressHub market este o pârghie economică de care au nevoie publicațiile independente din rețeaua pressHUB”, a declarat Gabriel Baciu co-fondator al publicației independente InRoman.ro, care acoperă știri locale în județul Neamț.

Proiectul pressHUB market este realizat în parteneriat cu Tree Works, o companie specializată în crearea de prezențe online și soluții web complexe, numărând peste 200 de proiecte realizate pentru clienți români și străini. Proiectul a fost finanțat de The Digital News Innovation Fund, parte a Google News Initiative.

Prin cele 27 de publicații membre, PressHUB market acoperă știri și campanii de presă independentă din toate regiunile țării. Rețeaua este în continuă creștere.

 

Despre PressHUB market:
PressHUB market este magazinul online al rețelei independente de presă PressHUB, deschis de Freedom House România, cu sprijinul Google News Initiative, pentru avântul jurnalismului in epoca digitala. Magazinul este deschis clienților din mediul de afaceri interesați să ajungă la proprii clienți prin mesaje construite dinamic. Platforma oferă acces la un mix de comunicare și promovare, precum bannere, advertoriale, PR, prin servicii media personalizate, proiecte editoriale și mesaje CSR.

Despre PressHUB:
PressHUB este o rețea independentă de presă, formată din 27 publicații de presă românești cu interesate de integrarea comunitară a cititorilor. Deși publicațiile au audiență locală, grupul PressHUB preia știrile de interes larg, difuzându-le prin publicațiile membre pressHUB.

Despre Fundația Freedom House România (FHR):
Organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, democrația și drepturile omului, cu renume de promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept și al bunei guvernări. FHR este unul dintre principalii promotori ai valorilor care stau la fundamentul civilizației occidentale în România. Încă de la înființare, în 1998, Freedom House România a dezvoltat programe prin care a sprijinit jurnalismul de calitate, justiția, patrimoniul românesc, administrația publică și a fost preocupată de absorbția și corecta folosire a fondurilor UE.

Related posts

Operatorul depozitului ecologic de deşeuri Braşov FIN-ECO activizează în regim normal și face apel la colectarea separată a gunoiului

Ion Surdu

Primăria Sibiu scutește agenții economici locali de la plata taxei speciale pentru salubrizare

Ion Surdu

Investiții din fonduri europene în 34 de grădinițe din Regiunea Centru

redactia

Robotica, terapia viitorului

Stefana Muresan

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Tarna Mare – tărâm românesc de basm

Transilvania Business

Belgienii de la VCST Automotive Production Alba, cifră de afaceri de 13,2 mil. euro în S1

Stefana Muresan

Grădină botanică în locul terenului viran de lângă Parcul Salca Oradea

Traian Dan

BVB și SIBEX au fuzionat; România va avea o singură bursă

Stefana Muresan

iFlow – Soluția completă pentru digitalizarea pontajului din compania ta

Stefana Muresan

UMFST Târgu Mureș va școlariza studenți în Germania

Stefana Muresan

Bistrița Năsăud: Un artist a creat un sat tradiţional la poalele Munţilor Rodnei

redactia

„Smart Talks”, antreprenoriat pe bune la Oradea

Traian Dan

Alba: Producătorul Agra’s țintește 20 mil. de euro din mezeluri

Stefana Muresan

Brașov: Vor fi puse în circulație primele zece autobuze turcești dintr-un lot total de 105

redactia

Autostrada Oradea – Arad, posibilă datorită Poloniei

redactia

Phil Hogan: Plăţile directe pentru fermierii români vor creşte după 2020

redactia

CJ Brașov: Lucrările la Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, în linie dreaptă

Stefana Muresan

Tractoarele IRUM, potențial de Duster agricol

Ligia Voro

Investiţie de 25 mil. euro pentru reabilitarea a 63 km de drumuri judeţene din Arad

Stefana Muresan

Credit de dezvoltare pentru fermieri, impozit zero pe terenurile lucrate și 264 mil. de euro pentru revitalizarea liceelor agricole

Stefana Muresan

Clusterele din Transilvania vor să modifice politicile guvernamentale

Nora Dumitrescu

Hexagon Offices & Apartments – prima investiție a Grupului KESZ în România

Ionut Oprea

Eveniment de brokeraj internațional, dedicat companiilor din industria agro-alimentară, organizat de ADR Vest

Stefana Muresan

Finanțări prin „Casa Verde Fotovoltaice” pentru 1.528 de locuitori din Nord Vest

Traian Dan

Leave a Comment