Analize Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

Piața imobiliară mondială de clădiri comerciale se menține pe creștere

Liderii la nivel mondial din piața imobiliară manifestă optimism cu privire la evoluția domeniului clădirilor comerciale în anul care urmează, chiar și în contextul creșterii volatilității în economie, conform studiului Deloitte 2020 Commercial Real Estate Outlook. 76% dintre participanții la studiu sunt de părere că industria va evolua pozitiv în perioada imediat următoare. Ca principală tendință în domeniu, se remarcă orientarea jucătorilor către îmbunătățirea experienței oferite chiriașilor, cu accent pe investițiile în tehnologii avansate.

Cu privire la evoluția pieței în 2020, trei sferturi dintre respondenți se declară optimiști și foarte optimiști, 14% neutri și 10% pesimiști. Pe regiuni, participanții din Asia sunt cei mai optimiști, urmați de cei din America de Nord și Europa.

Nivelul relativ ridicat de optimism al jucătorilor din domeniul spațiilor comerciale nu este surprinzător. În perioade de volatilitate economică, atenția investitorilor se îndreaptă către active reale, de bună calitate și care oferă un orizont de investiție mediu sau lung. Atunci când apar schimbări bruște în economie, de regulă, industria imobiliară reacționează cu întârziere de aproximativ 6-12 luni. În România, sectorul comercial este unul din cele mai stabile, având în vedere că în continuare cererea este mai mare decât oferta. Ținând cont de competiția pentru forță de muncă, pe de o parte, și de avansul consumului, pe de altă parte, este natural interesul pentru spații de birouri și spații comerciale, iar acesta va râmâne crescut și în perioada următoare”, a declarat Alexandra Smedoiu, Partener Deloitte România.

Impactul noilor tehnologii

Noile tehnologii au impact asupra chiriasilor
AI are impact asupra chiriașilor FOTO: COMERCIAL INTEGRATOR

Ca un element de noutate, experții Deloitte au analizat în ediția din acest an a studiului impactul noilor tehnologii, care redefinesc experiența oferită chiriașilor și utilizatorilor finali, cum ar fi AI (artificial intelligence) sau IoT (Internet of Things). În acest context, 92% dintre participanții la studiu au declarat că plănuiesc să mențină sau să crească nivelul investițiilor în tehnologie. În privința clădirilor inteligente, trei sferturi dintre respondenți susțin că acestea vor deveni o regulă în următorii cinci ani.

La realizarea studiului au participat 750 de lideri din companii de profil – proprietari/administratori, dezvoltatori, brokeri și investitori – din zece țări din Europa, Asia, Australia și America de Nord.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații SCA, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.700 de profesioniști.

Related posts

Gigantul german din industria optică ZEISS a preluat afacerile din Timișoara ale companiei Guardus

Stefana Muresan

Alergia la polen poate fi tratată natural

Stefana Muresan

Metode noi de investigație la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Stefana Muresan

Smart City Industry Awards, dominate de administrațiile și companiile din Transilvania

redactia

Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acţiunile Victoriabank

Stefana Muresan

Seniorii digitali ai Clujului, la final de program

Nora Dumitrescu

Profesoară de engleză din Bistrița, afaceri de 8 milioane euro din exportul de viței

Stefana Muresan

Hunedoara, Cluj, Brașov: județele cele mai lovite de insolvență în Ardeal

Nora Dumitrescu

Cum arată primul autobuz electric al Zalăului

Nora Dumitrescu

Ministerul Transporturilor a emis ultimul set de autorizații pentru modernizarea căii ferate între Simeria și Arad, constructor asocierea Astaldi SpA – FCC Construccion SA – Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL

Stefana Muresan

TAROM, licitații publice pentru modernizarea sistemului IT – ”prima investiție de substanță din ultimii 10 ani”

Stefana Muresan

AgroConcept – New Holland, lider mondial în mașini agricole, centru regional în comuna clujeană Apahida

Stefana Muresan

Vodafone România achiziţionează doar energie verde din surse regenerabile

Traian Dan

Satu Mare: Alu Menziken investește în două hale noi la Medieşu Aurit

Stefana Muresan

Proiectul de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri, lansat în dezbatere publică

redactia

Huawei Consumer Business Group România îl numește pe Călin Clej în funcția de Director de Marketing

redactia

Pârtiile din Munții Banatului îi fac pe schiori să uite de Poiana Brașov, Rânca, Straja și Kopaonik

redactia

FOTO Trei propuneri pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu, în dezbatere

Papuc Irina

Continental: Tehnologia AllCharge face mașinile electrice să se potrivească la orice tip de stație de încărcare

Stefana Muresan

Contrabanda cu țigarete, la cel mai mic nivel din ultimii șase ani

Ligia Voro

Alianța Vestului: Proiect de autostradă care să lege Clujul de Timișoara, prin Oradea și Arad, prezentat Comisiei Europene

Stefana Muresan

CE alocă 265 de milioane de euro pentru construirea unei autostrăzi care va lega Ungaria de România

Stefana Muresan

Top birouri in tara 2016

Ionut Oprea

În primăvară va începe construcţia Uzinei BMW de la Debrecen

Traian Dan

Leave a Comment