Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru orașe din Transilvania vor avea reîncărcare pentru vehicule electrice

Baia Mare, Zalău, Oradea și Satu Mare au fost incluse pe lista Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a localităților care vor primi bani în vederea instalării stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în reședințele de județ.

Cele 12 localități din România aprobate până acum sunt incluse în programul de dezvoltare a rețelei de stații de reîncărcare pe care Ministerul Mediului și AFM l-au propus la nivelul municipiilor reședintă de județ în eforturile de reducere a emisiilor rezultate din transporturi și în acord cu strategiile naționale în domeniul schimbărilor climatice.

Zalăul are aprobate patru stații, cu opt puncte de reîncărcare (0,7 milioane lei), Oradea, 16 stații cu 32 de puncte (2,4 milioane), Baia Mare, nouă stații, cu 18 puncte (1,1 milioane), Satu Mare – cinci stații, cu 10 puncte (0,9 milioane). La nivel național AFM a aprobat 79 de stații de reîncărcare, cu 158 de puncte.

Reamintim, pe această cale, unităților administrativ – teritoriale – reședință de județ, care nu au depus dosar de finanțare în cadrul acestui program, că sesiunea de depunere este deschisă până în 13 decembrie.

Obiectivul programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică. Solicitanții eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale – reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 de milioane de lei.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi nu mai mult de 190.000 lei pentru instalarea unei staţii de reîncărcare, în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant în funcție de numărul de locuitori aferent, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marele bal al antreprenoarelor clujene, dedicat educației

Articolul următor

O nouă destinație de pe Aeroportul Internațional Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share