Infrastructura Investitii Sălaj Ultimele stiri

Zalăul va avea un parking public de 1,6 milioane de euro

Consiliul Județean (CJ) Sălaj va aloca 7,6 milioane de lei pentru realizarea unui parking și a unui spațiu de agrement în zona Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău.

Serviciile de proiectare a parcării și spațiului de agrement din zona SJU contractate în septembrie și constând în realizarea documentației tehnice aferentă lucrărilor de amenajare a investiției promovate de CJ au încheiat prima etapă – realizarea studiului de fezabilitate.

Principalii indicatori tehnico-economici ce vor fi supuși dezbaterii și votului CJ în viitoarea ședință ordinară – pe baza cărora se va desfășura următoarea etapă a realizării documentației tehnice (respectiv obținerea autorizației de construire și proiectul tehnic)  se referă la o suprafață a terenului de 3.260 mp, din care 1.900 mp destinată parcării, 81 de locuri de parcare amenajate (cu 11 mai mult decât cele estimate și incluzându-le pe cele destinate persoanelor cu dizabilități și cele pentru mama și copilul) rampă de acces, drum.

O altă suprafață a terenului vizează amenajările exterioare urbanistice și se întinde pe 954 mp. Aceasta cuprinde un spațiu verde și ambiental (bănci, coșuri de gunoi, pergola din lemn) și de agrement echipat cu echipamente pentru fitness: ansamblu de scară orizontală, spaliere, bare paralele, echipament fitness combinat bicicletă și bancă pentru abdomene, presă pentru picioare, echipamente pentru întărirea mușchilor, adaptate persoanelor cu dizabilități.

Celelalte lucrări de bază ale investiției se referă la dotarea amplasamentului cu sistem de supraveghere video dar și la devierea sau protejarea rețelelor subterane și supraterane de utilități, existente pe amplasament.

CJ are în vedere reglementarea și monitorizarea accesului în parcare – destinată pacienților SJU și aparținătorilor – într-un sistem cu plată, cu primele trei ore gratuite, propunere care să încadreze timpul necesar per pacient în raport cu serviciile SJU de care pacienții au nevoie, dar și fluidizarea parcării și a unui acces cât mai facil.

Calendarul investiției se referă la derularea celei de-a doua etape de realizare a documentației tehnice – obținerea autorizației de construire și proiectul tehnic, pe baza indicatorilor tehnico-economici rezultați în urma realizării studiului de fezabilitate și amintiți. Aceștia vor fi supuși votului CJ la începutul anului viitor putând demara procedura de achiziție pentru desemnarea constructorului.

Durata preconizată pentru realizarea investiței este de 12 luni, valoarea acesteia, conform studiului de fezabilitate, depășind 7,6 milioane de lei, asigurarea finanțării acesteia de la bugetul județului.

“Fără nicio îndoială, investiția e obligatorie pentru ceea ce înseamnă optimizarea accesului pacienților și aparținătorilor acestora la o infrastructură de suport atunci când sunt nevoiți să apeleze la serviciile SJU. Să nu uităm că unitatea spitalicească a fost construită acum peste 30 de ani, la acea dată estimându-se un anumit grad necesar de acoperire cu infrastructura suport, respectiv locuri de parcare.

Noi încercăm să ne adaptăm cât mai rapid realităților și să avansăm cât mai rapid cu putință cu acest proiect al noii parcări și al spațiului verde și de agrement– atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar. Dacă vom menține același ritm ca până acum, finalul anului viitor ar putea coincide cu finalul investiției.

Până atunci, avansăm în direcția angajamentelor afirmate și ne-ar bucura și propuneri ale viitorilor beneficiari ai investiției cu privire la reglementarea și monitorizarea accesului în parcare, pornind de la ceea ce noi luăm în discuție – un sistem cu plată, cu primele 200 de minute gratuite”, a menționat președintele CJ, Tiberiu Marc.

Related posts

Blue Air cumpără 6 Boeing 737 MAX 8 și închiriază alte 12

Stefana Muresan

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, cifră de afaceri de peste 277 mil. euro

Stefana Muresan

Podul peste Someș finalizat de Tirrena Scavi just-in-time

redactia

Contract semnat pentru calea ferată Brașov-Sighișoara. Mai poate fi contestat?

Ligia Voro

Firmele testate de către vizitatori la Noaptea Companiilor

Ligia Voro

Un segment din Autostrada Vestului, redeschis trafiului. Constructorul UMB, mobilizare foarte bună

redactia

Banii europeni vin să salveze comorile de la ansamblul daco-roman Tirighina – Barboși

redactia

Guvern: Accesul pe piaţa externă a IMM-urilor, susţinut de la bugetul de stat

Stefana Muresan

Ramona Ungur, noul președinte al CA al Romgaz

Ligia Voro

ASF: Stabilitate pe piața poliţelor auto obligatorii

Ligia Voro

Ediția aniversară Astra Film Festival 2018 a început

redactia

Gheorghe Seculici, ales vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Stefana Muresan

Sibiul va deveni un oraș prietenos pentru bicicliști, pe bani europeni

Stefana Muresan

Centru multifuncțional recreativ în valoare de 4,7 milioane de euro la Marghita

Traian Dan

InGENIOUSly Continental 2018: studenții au creat mașini care decid singure ce traseu să urmeze

Stefana Muresan

Prima conferință online destinată agriculturii în Republica Moldova, LIVE pe 25 iunie 2020 de la ora 11:30

Papuc Irina

Bistriţa-Năsăud, pe primul loc în ţară la atragerea de fonduri europene

redactia

Clujenii sunt așteptați din nou în stradă. De data asta la Art in the Street 2019

Ligia Voro

Industria de business services din România estimează o creștere a veniturilor de maximum 5% pentru 2020, urmând tendițele europene

Papuc Irina

Primăria Oradea va reabilita Palatul Episcopiei Greco-Catolice, distrus de un incendiu

Ligia Voro

România, condamnată la plata a 48 de milioane de euro pentru lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva. Ministrul Bode reacţionează

Robert Bloancă

Bonusuri pentru contribuabilii care depun Declarația unică până la 30 iunie

Traian Dan

Cea mai mare plantație de goji din Europa se află în Satu Mare

Stefana Muresan

750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi

redactia

Leave a Comment