Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul va avea un parking public de 1,6 milioane de euro

Consiliul Județean (CJ) Sălaj va aloca 7,6 milioane de lei pentru realizarea unui parking și a unui spațiu de agrement în zona Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău.

Serviciile de proiectare a parcării și spațiului de agrement din zona SJU contractate în septembrie și constând în realizarea documentației tehnice aferentă lucrărilor de amenajare a investiției promovate de CJ au încheiat prima etapă – realizarea studiului de fezabilitate.

Principalii indicatori tehnico-economici ce vor fi supuși dezbaterii și votului CJ în viitoarea ședință ordinară – pe baza cărora se va desfășura următoarea etapă a realizării documentației tehnice (respectiv obținerea autorizației de construire și proiectul tehnic)  se referă la o suprafață a terenului de 3.260 mp, din care 1.900 mp destinată parcării, 81 de locuri de parcare amenajate (cu 11 mai mult decât cele estimate și incluzându-le pe cele destinate persoanelor cu dizabilități și cele pentru mama și copilul) rampă de acces, drum.

O altă suprafață a terenului vizează amenajările exterioare urbanistice și se întinde pe 954 mp. Aceasta cuprinde un spațiu verde și ambiental (bănci, coșuri de gunoi, pergola din lemn) și de agrement echipat cu echipamente pentru fitness: ansamblu de scară orizontală, spaliere, bare paralele, echipament fitness combinat bicicletă și bancă pentru abdomene, presă pentru picioare, echipamente pentru întărirea mușchilor, adaptate persoanelor cu dizabilități.

Celelalte lucrări de bază ale investiției se referă la dotarea amplasamentului cu sistem de supraveghere video dar și la devierea sau protejarea rețelelor subterane și supraterane de utilități, existente pe amplasament.

CJ are în vedere reglementarea și monitorizarea accesului în parcare – destinată pacienților SJU și aparținătorilor – într-un sistem cu plată, cu primele trei ore gratuite, propunere care să încadreze timpul necesar per pacient în raport cu serviciile SJU de care pacienții au nevoie, dar și fluidizarea parcării și a unui acces cât mai facil.

Calendarul investiției se referă la derularea celei de-a doua etape de realizare a documentației tehnice – obținerea autorizației de construire și proiectul tehnic, pe baza indicatorilor tehnico-economici rezultați în urma realizării studiului de fezabilitate și amintiți. Aceștia vor fi supuși votului CJ la începutul anului viitor putând demara procedura de achiziție pentru desemnarea constructorului.

Durata preconizată pentru realizarea investiței este de 12 luni, valoarea acesteia, conform studiului de fezabilitate, depășind 7,6 milioane de lei, asigurarea finanțării acesteia de la bugetul județului.

“Fără nicio îndoială, investiția e obligatorie pentru ceea ce înseamnă optimizarea accesului pacienților și aparținătorilor acestora la o infrastructură de suport atunci când sunt nevoiți să apeleze la serviciile SJU. Să nu uităm că unitatea spitalicească a fost construită acum peste 30 de ani, la acea dată estimându-se un anumit grad necesar de acoperire cu infrastructura suport, respectiv locuri de parcare.

Noi încercăm să ne adaptăm cât mai rapid realităților și să avansăm cât mai rapid cu putință cu acest proiect al noii parcări și al spațiului verde și de agrement– atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar. Dacă vom menține același ritm ca până acum, finalul anului viitor ar putea coincide cu finalul investiției.

Până atunci, avansăm în direcția angajamentelor afirmate și ne-ar bucura și propuneri ale viitorilor beneficiari ai investiției cu privire la reglementarea și monitorizarea accesului în parcare, pornind de la ceea ce noi luăm în discuție – un sistem cu plată, cu primele 200 de minute gratuite”, a menționat președintele CJ, Tiberiu Marc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România are azi cea mai ieftină piaţă spot de energie electrică din regiune, pe fondul producţiei mari de energie hidro și eoliană

Articolul următor

Compania românească Adeplast, cumpărată de grupul elvețian Sika AG

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share