Industrie Ultimele stiri

Compania românească Adeplast, cumpărată de grupul elvețian Sika AG

Grupul elveţian din construcţii Sika AG este în proces de achiziționare a  producătorului român de materiale de construcţii Adeplast. Anunțul a fost făcut astăzi.

Adeplast reprezintă munca de o viață a tatălui nostru, Marcel Bărbuț și este o poveste minunată de succes a unui român. Sperăm că Sika va continua această poveste și va duce societatea pe culmi și mai înalte, ca parte a unuia dintre cele mai importante grupuri din această industrie la nivel european, în timp ce noi ne pregătim să ne urmăm propriul drum”, a declarat Alexander Bărbuț, reprezentantul acționarilor Adeplast.

Sika este o societate de materiale chimice specializate, cu o poziție importantă pe piața dezvoltării și producției de sisteme și produse de etanșare, lipire, amortizare, consolidare și protecție utilizate în sectorul construcțiilor și în industria auto. Grupul are filiale în 101 țări din întreaga lume și deține peste 300 de unități de producție. Cu peste 24.000 de angajați, Sika se așteaptă la o cifră de afaceri ce va depăși opt miliarde de franci elvețieni în anul fiscal 2019.

„Adeplast este un lider consacrat al industriei, ce va consolida semnificativ prezența produselor noastre de finisaje pentru construcții pe piața aflată în plină expansiune din Romania. Îmbunătățirea accesului la canalul de distribuție va oferi oportunități interesante de cross-selling, va crește penetrarea noastră pe piață și va permite dezvoltarea continuă a ambelor societăți. Le urăm un bun venit călduros angajaților Adeplast în echipa Sika și suntem convinși că împreună vom avea parte de un viitor plin de succese”, a afirmat Ivo Schadler, Manager Regional Sika EMEA, transmite Wall Street.

Related posts

Zona metropolitană a Clujului va avea o nouă centură rutieră

redactia

PRIN EXCELENTA PROMOVAM ROMANIA. CLUSTER DE AUR!

Stefana Muresan

CFR Călători, licitație pentru servicii de reparații și modernizare a vagoanelor. Contract de peste 5 mil. euro

redactia

Leave a Comment