Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Olandezii vor să se ocupe de proiectele Park & Ride din Cluj

Companiile din Olanda dețin expertiza pentru realizarea de proiecte de tip Park & Ride în județul Cluj, susține ambasadorul Țărilor de Jos la București, Roelof van Ees.

Noul ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România s-a aflat luni în vizită la Consiliul Județean (CJ) Cluj. Scopul întâlnirii a fost acela de a extinde relaţiile de cooperare bilaterală în multiple domenii, respectiv de a intensifica schimburile comerciale și cooperarea economică româno-olandeză.

„Am subliniat interesul forului administrativ județean față de aprofundarea cooperării dintre cele două țări și pentru a identifica cele mai oportune domenii în care se pot realiza schimburi de informaţii şi expertiză, mai ales economice. Suntem mai mult decât interesați atât să atragem investiții olandeze, cât și să învățăm cât mai mult din experiența pozitivă a acestui stat”, a declarat Marius Mînzat, vicepreședintele CJ Cluj.

Olandezilor le-a fost prezentat potenţialul economic, investiţional şi turistic al judeţului şi cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul instituției. Atenția a fost acordată proiectelor de modernizare și reabilitare a reţelei de drumuri județene, prezentării parcurilor industriale publice Tetarom şi a facilităţilor multiple pe care acestea le oferă investitorilor dornici să se dezvolte în judeţ.

Oficialii au dezbătut proiectul Park & Ride, inițiativă ce urmărește decongestionarea traficului și stimularea mobilității din perimetrul zonei metropolitane clujene, prin utilizarea mijloacelor de transport în comun în locul autovehiculelor personale.

Roelof van Ees și-a manifestat disponibilitatea de a facilita realizarea unor schimburi de cunoștințe și experiență care să contribuie la implementarea inițiativei în județ, cu atât mai mult cu cât partea olandeză deține expertiza necesară în domeniu, proiectele de acest tip din Regatul Țărilor de Jos fiind funcționale.

În ideea atragerii agenților economici olandezi, a intensificării cooperării economice şi a dezvoltării schimburilor comerciale, Mînzat a prezentat o serie de atuuri ale Clujului, de această dată accentul fiind pus pe componenta educaţională.

Clujul este cel de-al doilea centru universitar al ţării, care dispune de o resursă umană bine pregătită, vorbitoare de limbi străine şi capabilă să facă faţă oricăror exigenţe, aspecte care creează premisele optime atât în privința atragerii de investitori olandezi şi de turişti din această ţară, conform conducerii CJ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania românească Adeplast, cumpărată de grupul elvețian Sika AG

Articolul următor

Răspunsul CNAIR, după greva de pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share