Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Răspunsul CNAIR, după greva de pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Marcotim Impex SRL, una dintre firmele care fac lucrări pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda și care a subcontractat executarea terasamentelor de la Aktor a inițiat astăzi un protest, pentru a trage un semnal de alarmă asupra situației cu care se confruntă. Lucrările la terasamente executate de firmă au fost oprite, din cauza lipsei de material și facturilor de circa 4,5 milioane lei, neplătite de către contractant.

Șeful de șantier din partea firmei Marcotim Impex SRL Ciucea, Mircea Rotar, susține că în ultima perioadă nu au mai primit material (pământ și balast) pentru a continua lucrările de terasamente și că, în ciuda faptului că a trimis notificări la CNAIR, DRDP Cluj și Aktor, nu a primit niciun răspuns, până vineri, data până la care ceruse explicații pentru această situație. Cu alte cuvinte, lucrările sunt oprite, iar plățile pentru ce s-a făcut până acum, întârziate. Facturile restante sunt în valoare de 4,5 milioane lei, pentru perioada septembrie-octombrie, la care se adaugă cea pe noiembrie, transmite Alba24.ro.

„Din 6 august am preluat lucrările de executare a terasamentelor, de la Aktor, pe lotul doi. Ne-am angajat la o cantitate de material și am depășit-o cu 20%. Sunt 510.000 mc de umpluturi în terasamente, lucrări recepționate de Aktor și firma Kappa. Cu toate acestea, de o săptămână, nu ne-au mai dat de lucru, iar plățile întârzie. Nu mai vorbesc cu noi (Aktor – n.r.), nu ne asigură materialul necesar, așa că în 20 noiembrie am făcut notificări la Aktor, DRDP Cluj, CNAIR și firma de consultanță, dar nu am primit răspuns. Le-am transmis că dacă până în 22 noiembrie nu ne răspund, ne scoatem toate utilajele și părăsim șantierul. Nu ne permitem să ne batem joc de angajați, de oameni sau de impozitele ce trebuie plătite la stat”, a spus Rotar pentru sursa citată.

Reprezentantul firmei susține că a lucrat și pe lotul I (17 km între Sebeș și Alba Iulia, stadiu lucrări 80,5%) și că acolo situația a fost mai bună, însă pe lotul doi s-a confruntat cu probleme. Firma așteaptă acum cu 80 de utilaje și aproximativ 100 de oameni să primească material pentru a continua lucrările.

După greva din această dimineață, CNAIR a venit cu o reacție:

„În prezent, CNAIR este în grafic cu plățile către Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L, antreprenorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda. În acest an, CNAIR a solicitat Antreprenorului în numeroase rânduri să platească la timp prestatorii și furnizorii, tocmai pentru a evita apariția unor astfel de situații. CNAIR i-a convocat astăzi, 25.11.2019, în regim de urgență, pe factorii de decizie ai Antreprenorului ca să prezinte situția plăților restante în cadrul acestui proiect, precum și calendarul achitării acestora. În condițiile în care CNAIR este cu plățile la zi față de Antreprenor, acțiunea de astăzi este consecință a nerespectării raporturilor dintre Antreprenor și Subcontractant”, comunică autoritatea.

Reprezentanții Aktor au anunțat că vor reveni cu reacții pe parcursul zilei.

Foto: Youtube, Z

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Olandezii vor să se ocupe de proiectele Park & Ride din Cluj

Articolul următor

Marele bal al antreprenoarelor clujene, dedicat educației

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share