Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul își face strategie urbană după modelul Barcelona

Echipa de implementare a proiectului Mara Strategy, condusă de managerul de proiect Dan Cocoșilă se află în aceste zile în vizită de studiu în Spania.

Delegația va veni în contact cu mai multe instituții europene spaniole pentru a descoperi bunele practici și experiențele europene în domeniul strategiilor de urbanism, planificare teritorială, sisteme informatice regionale, turism și dezvoltare economică.

La sugestia instituției partenere, Diputacio de Barcelona, în prima zi a vizitei de studiu, echipa de implementare s-a deplasat în orașul Vic, unde a învățat despre planificarea urbană centrată pe asigurarea sănătății populației prin intermediul proiectelor europene.

Gazde au fost Gerard Mayol, funcționar în cadrul Biroului de strategii europene și internaționale al Consiliului Regional Barcelona, care a vorbit delegației despre cooperarea dintre regiune și municipalități și Bet Piella, consilier pe promovare economică și comerț, care a prezentat strategia de branding a orașului Vic.

Arhitectul municipal Marta Roffin a prezentat delegației noul masterplan al orașului pe zona de urbanism (POUM) care include componenta de sănătate a populației.

Echipa a vizitat unul dintre sediile administrative ale municipalității Vic, dar și zona verde în care urmează să fie dezvoltată o viitoare promenadă a orașului. Vizita de studiu va continua la instituția care guvernează regiunea orașului Barcelona, urmată de întâlniri în cadrul Zonei Metropolitane Barcelona.

Scopul proiectului Mara Strategy este consolidarea structurii și capacității administrative prin creșterea calității, eficienței și gradului de adresabilitate a actului administrativ la nivelul județului prin dezvoltarea planurilor și strategiilor de dezvoltare, coroborat cu implementarea de măsuri de reducere a birocrației și simplificare pentru cetățeni, în perioada de implementare a proiectului.

Proiectul are asigurată finanțare nerambursabilă 100% prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Autoritate de Management fiind Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Mara Strategy e un proiect elaborat de reprezentanții Biroului Relații Internaționale al Județului Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sălajul are venituri mai mari decât se aștepta în acest an

Articolul următor

Groupe Renault a livrat în exclusivitate un vehicul Dacia Papei Francisc

Citește si:
Citeste mai mult

Uzinele Chimice Turda devin spațiu verde

Platforma industrială în care funcționau Uzinele Chimice Turda (UCT) va fi transformată în zonă verde de utilitate publică…
Total
0
Share