Comunitate Sălaj Ultimele stiri

Sălajul are venituri mai mari decât se aștepta în acest an

Sumele pe impozitul pe venit încasate la nivelul județului Sălaj s-au majorat față de prevederile inițiale de la începutul anului, astfel că s-a propus rectificarea bugetului. Banii suplimentari se duc în sănătate, drumuri și spre localitățile sărace din județ.

Prin proiectul de hotărâre referitor la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli şi al instituţiilor şi serviciilor publice subordonate Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, pe anul 2019 se propune aprobării majorarea prevederilor la venituri, implicit a creditelor bugetare la cheltuieli cu suma de 1,19 milioane de lei.

Majorarea veniturilor  reprezintă în mare parte sume din impozitul pe venit, încasate suplimentar față de prevederile inițiale, conform conducerii CJ.

La capitolele de cheltuieli, rectificarea unora este determinată de suplimentarea creditelor prevăzute inițial (datorată unor cheltuieli neprevăzute) prin diminuarea creditelor alocate altor categorii de cheltuieli la care s-au înregistrat economii (cheltuieli de personal, cheltuieli în domeniile cultură, recreere, religie) în urma analizei execuției la 20 noiembrie și estimarea necesarului până la finele anului.

Suma rezultată din majorarea veniturilor și suma reprezentând economiile înregistrate a fost alocată pentru întreținere și reparații la drumuri și poduri județene (2,18 milioane), finanțarea cheltuielilor curente la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău – cu plăți restante la medicamente, hrană, materiale sanitare (2,93 milioane), pentru transferuri din bugetul judeţului către unități administrativ-teritoriale (2,6 milioane) care au solicitat sprijin financiar și care au un grad redus de încasare a veniturilor din impozitul pe venit ori pentru finanțarea unităților de asistență socială și medico-sociale și a altor categorii de cheltuieli.

Agenția de Dezvoltare primește birou

O solicitare de suplimentare cu un birou a spațiilor primite în folosință gratuită de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, ca impact al proiectului de eficientizare energetică a Palatului administrativ gestionat de către Instituția Prefectului și în contextul relocărilor sediilor și spațiilor de funcționare a unor instituții publice va face obiectul unui alt proiect de hotărâre.

Related posts

Fiscal disputes: sensitive issues regarding tax audits

Transilvania Business

USAMV Cluj-Napoca participă la Central Park Wine Festival

Ligia Voro

Regina Maria și Regele Ferdinand pe bancnota de 100 de lei

redactia

Leave a Comment