Bihor Comunitate Educatie Infrastructura Investitii Ultimele stiri

Bihorenii învață de la unguri despre managementul bazinelor didactice

Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor (ADD Bihor) a organizat marți, 26 noiembrie 2019, o vizită de lucru și un schimb de experiență în orașul Derecske (Ungaria) în vederea informării membrilor săi privind funcționarea și managementul bazinelor didactice de înot. Delegația bihoreană a fost compusă din conducerea executivă a ADD Bihor și reprezentanții celor nouă orașe și municipii care sunt membri ai ADD Bihor, la nivel de primari și viceprimari.

Am organizat această vizită în Ungaria, la Derecske, pentru că acolo funcționează de mai mulți ani un bazin didactic de înot similar cu cele pe care agenția noastră le construiește în județul Bihor. Membrii ADD Bihor au putut vedea astfel la fața locului ce presupune gestionarea unui asemenea obiectiv. De asemenea, am avut discuții aplicate privind implementarea proiectelor majore de dezvoltare a orașelor mici și mijlocii, precum și oportunitățile de finanțare din fonduri europene și guvernamentale”, a precizat Vitalyos Barna, directorul executiv al ADD Bihor.

Acesta a subliniat că în urma discuțiilor s-a și conturat deja o propunere de colaborare privind implementarea unui proiect comun în cadrul Programului Interreg V-A România – Ungaria. Detaliile acestei colaborări transfrontaliere urmează să fie stabilite la nivelul experților din cadrul primăriilor și ADD Bihor.

Delegatia bihorenilor
DELEGATIA BIHORENILOR FOTO: ADD BIHOR


Cinci bazine didactice în Bihor Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor își propune să sprijine dezvoltarea economico-socială a județului Bihor și a unităților administrativ-teritoriale, respectând principiile dezvoltării durabile. În prezent, ADD Bihor are în lucru cinci bazine de înot, în orașele Nucet, Săcueni, Marghita, Ștei și Valea lui Mihai.

Related posts

Zalăul va avea primul bazin de înot

Nora Dumitrescu

Platforma Romplumb, scoasă la vânzare cu 5,2 milioane euro

Nora Dumitrescu

Americanii vor să se implice în dezvoltarea Aeroportului Avram Iancu

Nora Dumitrescu

Leave a Comment