Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Casele de amanet, cele de pariuri şi magazinele de haine second-hand dispar din centrul Reşiţei până în 2022

Zona centrală a Reşiţei se va schimba total în perioada următoare, din punct de vedere comercial, după ce consiliul local a aprobat o hotărâre care prevede interzicerea prezenţei în zona zero a afacerilor cu case de pariuri, case de amanet sau haine second-hand. Proprietarii acestor afaceri au primit o perioadă de doi ani în care să-şi regândească afacerile sau să le mute la periferia capitalei judeţului Caraş-Severin.

Data de 1 ianuarie 2022 va fi limita până la care aceste afaceri vor fi eliminate de pe Bulevardul Revoluția din Decembrie, strada I.L. Caragiale, Bulevardul A.I. Cuza și Bulevardul Republicii din Reşiţa. Primarul oraşului, Ioan Popa, fost om de afaceri de succes în domeniul producţiei de paste făinoase, a iniţiat o hotărâre de consiliu prin care acest tip de business să fie eliminat din zona centrală a oraşului.

„Am preluat proiectul de la Oradea, cu mici modificări, eu consider că s-a ajuns prea departe. În Reșița avem peste 85 de case de pariuri, de jocuri de noroc. Este deja o problemă socială, adicția asta, oamenii au devenit ca și alcoolicii, fumătorii. Am în vedere în mod special tinerii,  sunt persoane care muncesc în străinătate și trimit bani acasă și sunt oameni care consumă banii aceștia în câteva zeci de minute. Limitarea lor ca și dispersie în oraș, în special pe zonele principale, va determina cu siguranță scăderea interesului pentru ele, pentru că nu le vor mai găsi așa ușor”, a anunţat Popa.

Proiectul a trecut cu succes de plen şi a fost adoptat.

Pe lângă casele de pariuri, considerate dăunătoare pentru tineret, Popa spune că şi magazinele second-hand de haine trebuie să dispară, deşi nu are nimic personal cu aceste afaceri.

„Și la Paris sunt magazine second-hand, dar nu sunt pe Champs-Élysées, nici în Place de la Concorde. Sunt în zone periferice ale orașului, unde pot merge cei care doresc să facă acest gen de cumpărături. Nu vă ascund ca și apropiați din familie sau cunoscuți se mai duc pe la un second-hand, pentru că noi românii suntem fani Ocico, mai un chilipir, mai cumpărăm ceva”, a mai subliniat primarul.

O situaţie asemănătoare cu cea din Reşiţa a întâlnit, de curând, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care, vizitând un cartier timişorean, a avut parte de o revelaţie, atunci când a descoperit că în acel cartier sunt prea multe asemenea case de pariuri. Dacă la Reşiţa şi Oradea s-au găsit modalităţi de eliminare unor asemenea business-uri, la Timişoara nu se poate, concluzia fiind trasă de primar după ce aşa i-au spus angajaţii Municipalităţii, pentru că aceste case de pariuri ar fi autorizate de Ministerul Finanţelor direct şi nu de primărie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
bucurestifm.ro

România a urcat 17 poziţii în clasamentul PwC Paying Taxes 2020

Articolul următor

Cele mai bune idei din domeniul inovării se întâlnesc la Timişoara, în cadrul INNOMATCH

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share