București Cluj IT&C

Clujenii de la Fortech, câștigători în competiția pentru birourile viitorului

Compania informatică Fortech Cluj a câștigat una dintre secțiunile primei competiții de inovație dedicate clădirilor de spații de birouri din România.

18 echipe locale și internaționale finaliste au avut posibilitatea de a concura la șase categorii. Ele trebuiau să identifice soluții și platforme digitale care să aducă valoare adăugată clădirilor de spații de birouri prin digitalizare, automatizarea sarcinilor repetitive, identificarea trăsăturilor comportamentale ale rezidenților.

Indatawetrust, câștigătoarea competiției, a creat o platformă menită să crească gradul de satisfacție al celor care lucrează în clădiri. Quantum, formată din patru liceeni din București, a dezvoltat o soluție pentru automatizarea fluxului de documente din Skanska, iar Bright Spaces a dezvoltat o soluție personalizată de tehnologizare a procesului de ofertare a spațiilor de birouri.

“Hackathonul s-a încheiat după 48 de ore de schimb de idei, discuții lungi convertite în soluții software complexe. Soluțiile propuse sunt funcționale, creative, foarte greu de jurizat. Hackathonul s-a încheiat, însă partea frumoasă a dezvoltării propunerilor abia acum începe”, a declarat Aurelia Luca, managing director Skanska România.

La alte secțiuni au câștigat Fortech Cluj – community engagment, PaperBit Timișoara – categoria RPA/AI, VegaComp București – digital twin, Carbon Heroes Finlanda – platformă educațională pentru calcularea amprentei de carbon.

Evenimentul a reunit 100 de specialiști din industriile tech și real estate, competiția fiind organizată de Skanska și PropTech. Skanska este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară și construcții la nivel european, iar PropTech România, o platformă dedicată antreprenorilor, investitorilor și dezvoltatorilor pasionați să găsească soluții de tehnologie pentru industria imobiliară.

Related posts

Eveniment marca BusinessMark: Optimizarea și automatizarea: cele două „must-uri” în lanțul de aprovizionare

Papuc Irina

Cea mai modernă Sală Polivalentă din țară va purta numele celei mai puternice bănci românești

Stefana Muresan

Transelectrica, cinci lucrări de investiţii de aproape 100 de milioane de lei

Stefana Muresan

Leave a Comment