Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii de la Fortech, câștigători în competiția pentru birourile viitorului

Compania informatică Fortech Cluj a câștigat una dintre secțiunile primei competiții de inovație dedicate clădirilor de spații de birouri din România.

18 echipe locale și internaționale finaliste au avut posibilitatea de a concura la șase categorii. Ele trebuiau să identifice soluții și platforme digitale care să aducă valoare adăugată clădirilor de spații de birouri prin digitalizare, automatizarea sarcinilor repetitive, identificarea trăsăturilor comportamentale ale rezidenților.

Indatawetrust, câștigătoarea competiției, a creat o platformă menită să crească gradul de satisfacție al celor care lucrează în clădiri. Quantum, formată din patru liceeni din București, a dezvoltat o soluție pentru automatizarea fluxului de documente din Skanska, iar Bright Spaces a dezvoltat o soluție personalizată de tehnologizare a procesului de ofertare a spațiilor de birouri.

“Hackathonul s-a încheiat după 48 de ore de schimb de idei, discuții lungi convertite în soluții software complexe. Soluțiile propuse sunt funcționale, creative, foarte greu de jurizat. Hackathonul s-a încheiat, însă partea frumoasă a dezvoltării propunerilor abia acum începe”, a declarat Aurelia Luca, managing director Skanska România.

La alte secțiuni au câștigat Fortech Cluj – community engagment, PaperBit Timișoara – categoria RPA/AI, VegaComp București – digital twin, Carbon Heroes Finlanda – platformă educațională pentru calcularea amprentei de carbon.

Evenimentul a reunit 100 de specialiști din industriile tech și real estate, competiția fiind organizată de Skanska și PropTech. Skanska este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară și construcții la nivel european, iar PropTech România, o platformă dedicată antreprenorilor, investitorilor și dezvoltatorilor pasionați să găsească soluții de tehnologie pentru industria imobiliară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei companii băimărene, implicate într-un proiect european de 1 milion de euro

Articolul următor

„Tranzacțiile M&A, o perspectivă juridică și fiscală”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share