Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Anuarul de business al Maramureșului: economia județului, în creștere

Principalele ramuri care au evoluat în ultimii ani și cele cu potențial pe termen scurt sunt cuprinse în catalogul ”Repere economice maramureșene”, dat publicității de Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM).

”Ne-am propus să publice acest breviar anual, pentru a veni în sprijinul celor interesați de indicatorii economici ai județului cu un instrument de lucru ce oferă date precise despre starea economică a Maramureșului. Lucrarea se va găsi atât la Biblioteca Națională cât și la Biblioteca Județeană, iar membrii CCIM și toți cei care reprezintă comunitatea mediului de afaceri o vor primi gratuit.

Este o lucrare de care sperăm să se folosească antreprenori, potențiali investitori, misiuni diplomatice și mai ales reprezentanți ai autorităților publice, pentru a-și fundamenta anumite decizii în ceea ce privește strategia economică a județului.

Comparativ cu cifrele de la nivel regional și de la nivel național, putem spune că tendința indicatorilor economici este una pozitivă, de creștere. Evoluția economică a județului se înscrie într-un trend manifestat de altfel și la nivel național. Mai este un indicator care ne spune destul de multe și care ar trebui analizat mai în detaliu.

E vorba de profilul economic teritorial după coeficientul de localizare. Acesta ne indică principalele ramuri care în ultimii ani au înregistrat o creștere și ne indică ramurile emergente cu potențial de creștere pe perioadă scurtă”, a menționat Florentin-Nicolae Tuș, președinte CCIM.

Ediția 2019 a catalogului cuprinde în 75 de pagini o analiză realizată pe tendința indicatorilor economici din domeniile cercetare, dezvoltare și high-tech, industrie, construcții, servicii, transporturi, comerț, turism, agricultură, silvicultură și pescuit.

Acesta oferă o imagine reală a situației economice la nivelul județului. Informațiile utilizate provin de la Institutul Național de Statistică, TEMPO-online, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Națională de Administrare Fiscală și alte surse publice, respectiv baza de date proprie a instituției camerale.

Lucrarea cuprinde date despre profilul economic teritorial, produsul intern brut, exporturi, importuri, resursele de muncă, o statistică a întreprinderilor, date despre autorizații de construire eliberate pentru clădiri, principalele culturi agricole, specii de pom, categorii de animale, indicii producției ramurii agricole și volumul de lemn recoltat. Ea include o prezentare a județului, respectiv a CCIM.

Top firme Maramureș
(cifră de afaceri, 2018)

  1. Eaton Electro Budești 1,2 miliarde lei
  2. Aramis Invest Baia Mare 1,1 miliarde lei
  3. Universal Alloy Dumbrăvița 0,49 miliarde lei
  4. Aviva Baia Mare 0,36 miliarde lei
  5. Taparo Târgu-Lăpuș 0,21 miliarde lei

Sursa: Topfirme.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Taxele şi impozitele locale din Oradea vor fi majotare cu rata inflaţiei

Articolul următor

Provocarea Hyperion Towers: achiziția biroului de catre IMM-uri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share