Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FOTO/ Ziua Națională a României, la Sibiu. Sute de oameni au urmărit parada militară și au dansat Hora Unirii

În premieră pentru Sibiu, orașul a găzduit o paradă militară pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul a atras sute de sibieni în centrul orașului, care au urmărit defilarea tehnicii militare, dar și survolarea spațiului aerian al orașului de către aeronave și elicoptere.

Programul evenimentelor pregătit de autoritățile din SIbiu cu ocazia Zilei Naționale cuprinde o serie de evenimente printre care manifestări culturale, expoziții, difuzări de filme și concerte. Majoritatea evenimentelor de duminică, 1 decembrie 2019, din oraș sunt organizate de către Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Garnizoana Sibiu și Instituția Prefectului.

Începând cu ora 9.30 a avut loc în fața Cercului Militar ceremonia de depuneri de coroane și jerbe de flori, iar la ora 11, pe Bulevardul Corneliu Coposu a început mult-așteptata ceremonie de defilarea a gărzii de onoare, a trupelor și a tehnicii militare. Tot atunci, forțele aeriene române au survolat Sibiul, fiind vorba de șase aeronave MIG și patru elicoptere din cadrul bazei militare din Câmpia Turzii, după cum au anunțat organizatorii.

La ora 11.45 sibienii au fost invitați să se alăture Horei Unirii în care toți participanții s-au prins în Piața Unirii.

La amiază în oraș s-au deschis mai multe expoziții cu diverse teme: „Tablouri în libertate” în foaierul Sălii Thalia, expoziția „Anul 1919 în colecții sibiene” la Biblioteca Astra, expoziția de tehnică militară în parcarea Teatrului Național Radu Stanca și o expoziție foto-documentară la Cercul Militar, ultimele două fiind disponibile pentru vizitare în intervalul orar 10-13.

Programul evenimentului este completat și de o serie de manifestări culturale. Începând cu ora 12.30 sibienii au fost așteptați, ce-i drept în limita locurilor disponibile, la prezentarea de gală a filmului „Transalpina – Drumul Regilor” și a filmului „Muzeul Astra”, la studioul Astra Film (Piața Mică, nr.11). Proiecția va fi reluată și de la ora 15.30, precizează organizatorii.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii-Sibiului” a început, la ora 13, la Sala Transilvania, prezentarea unui spectacol extraordinar intitulat „Noi suntem români!”. Acesta este difuzat și pe postul public de televiziune TVR.

Ceremonia de cinstire a eroilor neamului românesc va avea loc la Biserica dintre Brazi de pe strada Reconstrucției, iar seara, la ora 18, va porni retragerea cu torțe a trupelor de la Monumentul Eroilor din Pădurea Dumbrava, până la monumentele eroilor de pe strada Revoluției pe traseul următor: plecarea de la Monumentul Eroilor din Pădurea Dumbrava Sibiului – Calea Dumbrăvii – Bulevardul Mihai Viteazul – str. Nicolae Iorga – Bd. Vasile Milea – Strada Revoluției – Monumentul Eroilor Revoluției al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – Monumentul Eroilor Revoluției al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Seara se va încheia cu un concert susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu la Ateneul Român București și transmis în direct pe un ecran în Piața Mare.

Cu ocazia sărbătorii, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis și un mesaj în care amintește despre cum românii pot trece peste obstacole împreună. „Ziua Națională are loc anul acesta sub semnul forței românilor uniți. Împreună, de-a lungul istoriei, ne-am recâștigat independența, mai apoi unitatea ca stat, iar în prezent am dovedit că, mai uniți ca niciodată, suntem gata să apărăm democrația câștigată atât de scump acum 30 de ani. Anul acesta Revoluția română din 89 împlinește trei decenii în care România a plătit scump fiecare pas înainte și a fost aruncată înapoi de multe ori atât de politic, cât și de nepriceperea noastră în ale democrației. Astăzi, generația care știe ce a însemnat Revoluția, dar cunoaște și sensul adevărat al democrației, a ținut România pe linia de plutire. Împreună, am menținut țara noastră pe drumul corect, european. Rezultatele alegerilor europarlamentare și prezidențiale au confirmat că românii au ajuns la maturitate ca popor democratic, că recunosc derapajele și că demosul poate regla politicul și își poate impune dorința în mod liber și corect, prin vot. Poporul a vorbit clar și răspicat, luându-și înapoi țara încă o dată. “La mulți ani!” României democratice și europene! „La mulți ani!” sibienilor care își iubesc țara prin fapte, nu doar prin vorbe”, a transmis primarul Sibiului.

Foto: Primăria Sibiu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bosch își recrutează angajații dintre viitorii economiști ai Clujului

Articolul următor

Clujul are stand la Târgul de Crăciun de la Koln

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share