Investitii Maramureș Ultimele stiri

Universal Alloy, investiția anului în Maramureș

Producătorul de componente pentru avioane Universal Alloy Corporation (UAC) a obținut trofeul de excelență pentru investiția anului în județul Maramureș.

“În cadrul Topului Firmelor Maramureșene, UAC Europe a primit trofeul de excelență investiția anului și premiul I la categoria întreprinderi foarte mari, domeniul de activitate metalurgia aluminiului”, anunță reprezentanții companiei cu sediul în localitatea Dumbrăvița.

Printre premiile pe care le-a obținut de-a lungul timpului grupul specializat în extrudarea profilelor de aluminiu din care face parte societatea se numără cel mai bun furnizor Airbus în 2012 și 2013, cel mai bun furnizor Boeing în 2014 sau Airbus Best Performer Award 2015.

UAC Europe este controlată de grupul elveţiano-austriac Montana Tech Components, lider mondial al producătorilor de componente din aluminiu pentru industria aeronautică. Compania locală a anunțat că va investi 250 de milioane de euro la Tăuții Măgherăuș, lângă Aeroportul Internațional Maramureș într-un complex de producție, proiectare și mentenanță cu 2.600 de locuri de muncă.

UAC Europe are fabrici în Dumbrăvița (Maramureș) și Medieșul Aurit (jud. Satu Mare). Compania furnizează componente unor producători de aeronave precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech. Principalii jucători la nivel național în acest domeniu sunt Alro Slatina, Alum Tulcea , Universal Alloy, Vimetco Extrusion și Hydro Extrusion.

 

Related posts

TEDxBaiaMare revine în noiembrie cu o nouă ediție – „Building Bridges”

Ionel Albu

Finanțarea Grupului TeraPlast din partea BERD ajunge la 16 milioane de euro

Stefana Muresan

Gusturile Verii – evenimentul gustos al lunii august, organizat la Sibiu

Ligia Voro

Leave a Comment