Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universal Alloy, investiția anului în Maramureș

Producătorul de componente pentru avioane Universal Alloy Corporation (UAC) a obținut trofeul de excelență pentru investiția anului în județul Maramureș.

“În cadrul Topului Firmelor Maramureșene, UAC Europe a primit trofeul de excelență investiția anului și premiul I la categoria întreprinderi foarte mari, domeniul de activitate metalurgia aluminiului”, anunță reprezentanții companiei cu sediul în localitatea Dumbrăvița.

Printre premiile pe care le-a obținut de-a lungul timpului grupul specializat în extrudarea profilelor de aluminiu din care face parte societatea se numără cel mai bun furnizor Airbus în 2012 și 2013, cel mai bun furnizor Boeing în 2014 sau Airbus Best Performer Award 2015.

UAC Europe este controlată de grupul elveţiano-austriac Montana Tech Components, lider mondial al producătorilor de componente din aluminiu pentru industria aeronautică. Compania locală a anunțat că va investi 250 de milioane de euro la Tăuții Măgherăuș, lângă Aeroportul Internațional Maramureș într-un complex de producție, proiectare și mentenanță cu 2.600 de locuri de muncă.

UAC Europe are fabrici în Dumbrăvița (Maramureș) și Medieșul Aurit (jud. Satu Mare). Compania furnizează componente unor producători de aeronave precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech. Principalii jucători la nivel național în acest domeniu sunt Alro Slatina, Alum Tulcea , Universal Alloy, Vimetco Extrusion și Hydro Extrusion.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Juriul internațional Future Makers a desemnat start-up-urile câștigătoare ale premiilor de 20.000 de euro

Articolul următor

Bosch își recrutează angajații dintre viitorii economiști ai Clujului

Citește si:
Citeste mai mult

Digital@Sângeorgiu de Mureș  

Viziunea și strategia primarului Sófalvi Sándor Szabolcs în modernizarea comunei   Executivul comunei Sângeorgiu de Mureș continuă să…
Citeste mai mult

Leroy Merlin, în loc de IAIFO

Lanțul de bricolaj Leroy Merlin este interesat să își ridice primul magazin din județul Sălaj pe locul în…
Citeste mai mult

Noul sezon la Băile Figa, deschis oficial

Băile din orașul Beclean au dat startul sezonului estival în prezența directorului Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel…
Total
0
Share