Agricultura Bihor Conferințe, expoziții, târguri Slider Targuri Ultimele stiri

Cele mai frumoase exemplare de păsări de casă, porumbei și iepuri din Bihor

Sala de sport din Vadu Crișului a găzduit în perioada 29.11 – 01.12.2019 cea de a VI-a ediție a expoziției județene Cupa Crișana 2019, expoziție organizată de Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici Crișana Oradea, în parteneriat cu Primăria Vadu Crisului. La expoziție au participat 33 de crescătorii din județul Bihor și din județele vecine, cu un număr total de 375 de exemplare de păsări de curte, iepuri și porumbei.

Exponatele au fost jurizate de către arbitri specializați și acreditați de Federația Națională din România, conform standardului European în vigoare.

Premianți

Premiere
Razvan Turucz a inmanat premiile câștigătorilor FOTO: ASOCIATIA CRISANA

Cele mai reușite exemplare au fost premiate cu cupe și diplome. La fel ca în fiecare an, s-au acordat trei premii speciale, premii pentru cele mai frumoase exemplare. Premiul pentru cea mai frumoasă pasăre de curte a fost adjudecat de Vasile Șandor din Gepiu. Premiul pentru cel mai frumos porumbel a fost acordat lui Ionuț Erdei din Tărian, iar cel pentru cel mai frumos iepure – crescătorului Cătălin Erdei din Oradea.

Este pentru prima dată când organizăm o astfel de expoziție în afara orașului și, mai ales, la Vadu Crișului. La început am fost reticenți, mulți dintre noi, pentru că ne îndreptam spre un loc necunoscut. Pe parcurs am prins curaj, datorită ospitalității oamenilor din zonă, oameni calzi și primitori care ori de câte ori aveam o nelămurire sau o problemă ne erau alături și ne susțineau în tot ceea ne propusesem”, ne-a declarat Răzvan Turucz, președintele Asociației Crișana Oradea.

În zilele care urmează toată atenția membrilor Asociației Crișana se îndreaptă spre expoziția internațională de la Puspokladany – Ungaria unde vor participa cu un număr de 50 de iepuri. Expoziția are loc în perioada 07.12-08.12.2019 în localitatea Puspokladany Ungaria.

Related posts

Cemacon Cluj şi-a majorat capitalul social cu 2,46 milioane lei

Stefana Muresan

Statele Unite au angajat un român pentru strategia de imagine a Americii în lume

redactia

Ana Birchall: Ne dorim să ducem mai departe idealurile marii familii europene

redactia

Leave a Comment