Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BNR: Rezervele valutare administrate în noiembrie s-au situat la nivelul de 33.817 milioane euro

Banca Națională a României anunță că la 30 noiembrie 2019, rezervele valutare se situau la nivelul de 33.817 milioane euro, față de 34.908 milioane euro la 31 octombrie 2019.

Potrivit BNR, în cursul lunii au avut loc intrări de 1,891 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de obligaţiuni pe piata internă în valoare nominală totală de 671 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

Totodată, au fost ieşiri de 2,982 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Ministerului Finanţelor Publice, în sumă de 1,573 miliarde euro) şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,411 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2019 au fost de 38,228 miliarde euro, faţă de 39,400 miliarde euro la 31 octombrie 2019.

Plăţile scadente în luna decembrie 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 151 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Impactul Google în România: afaceri anuale de 4,3 miliarde de lei

Articolul următor

Bugetarea participativă în Sibiu: 6 proiecte care vor îmbunătăți imaginea orașului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share