Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ramira Baia Mare își cumpără echipamente pe granturi SEE

Societatea băimăreană Ramira va face o achiziție de 1,9 milioane de euro, aproape jumătate din sumă reprezentând fonduri obținute din granturi SEE și norvegiene.

Proiectul presupune achiziția a cinci echipamente performante menite să înlocuiască echipamente mai vechi și cu consum mare de energie electrică, fapt care va duce la scăderea consumului de energie cu 142,29 MW/an și la creșterea cifrei de afaceri și a profitului cu 6%.

Firma băimăreană nu va folosi partea de cofinanțare din bugetul ei, cei 1,2 milioane de euro necesari implementării proiectului fiind acordați de holdingul ceh Chropynska Group, printr-o decizie a lui Robert Kudela, acționar majoritar.

Obiectivul societății este de a realiza în Baia Mare linii complexe de asamblare automatizată a caroseriilor din industria auto. Din 2013, Chropynska Group a investit 18 milioane de euro în modernizarea și dezvoltarea Ramira.

Cel mai important utilaj industrial care va fi achiziționat este o mașină de îndoit cu sistem de comandă numerică, de 270.000 de euro. Prin proiect vor mai fi cumpărate trei utilaje de diferite capacități cu sistem CNC și o mașină de rectificat.

Programul de granturi SEE și norvegiene este un mecanism financiar care vizează reducerea discrepanțelor între țările Spațiului Economic European (SEE) și consolidarea cooperării dintre statele donatoare (Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și țările beneficiare ale finanțării.

Ramira este unul dintre cei mai importanți producători de linii de asamblare automatizată a caroseriilor din industria auto. Societatea înființată în 1977 are 480 de angajați și a obținut anul trecut o cifră de afaceri de 15 milioane de euro. Grupul Chropynsks are la nivel global 1.000 de salariați.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Analiză Frames: afacerile cu lemn ating în România un nivel istoric de 2,5 miliarde de euro

Articolul următor

Companiile din Zalău sponsorizează iluminatul de sărbători

Citește și:
Women in Tech (WiT) este o platformă de promovare și de sprijin pentru femeile active în acest sector.
Citeste mai mult

Femeile din tech s-au aliat la Cluj

Femeile care activează în sectorul tehnologia informației și comunicații (IT&C) au concretizat o mișcare pe plan național. Women in…
Citeste mai mult

FIA Nova Protect Fond a devenit operațional

FIA Nova Protect Fond, fond de investiții alternative destinat exclusiv pompierilor, jandarmilor, polițiștilor și celorlalți profesioniști din MAI,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share