Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ramira Baia Mare își cumpără echipamente pe granturi SEE

Societatea băimăreană Ramira va face o achiziție de 1,9 milioane de euro, aproape jumătate din sumă reprezentând fonduri obținute din granturi SEE și norvegiene.

Proiectul presupune achiziția a cinci echipamente performante menite să înlocuiască echipamente mai vechi și cu consum mare de energie electrică, fapt care va duce la scăderea consumului de energie cu 142,29 MW/an și la creșterea cifrei de afaceri și a profitului cu 6%.

Firma băimăreană nu va folosi partea de cofinanțare din bugetul ei, cei 1,2 milioane de euro necesari implementării proiectului fiind acordați de holdingul ceh Chropynska Group, printr-o decizie a lui Robert Kudela, acționar majoritar.

Obiectivul societății este de a realiza în Baia Mare linii complexe de asamblare automatizată a caroseriilor din industria auto. Din 2013, Chropynska Group a investit 18 milioane de euro în modernizarea și dezvoltarea Ramira.

Cel mai important utilaj industrial care va fi achiziționat este o mașină de îndoit cu sistem de comandă numerică, de 270.000 de euro. Prin proiect vor mai fi cumpărate trei utilaje de diferite capacități cu sistem CNC și o mașină de rectificat.

Programul de granturi SEE și norvegiene este un mecanism financiar care vizează reducerea discrepanțelor între țările Spațiului Economic European (SEE) și consolidarea cooperării dintre statele donatoare (Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și țările beneficiare ale finanțării.

Ramira este unul dintre cei mai importanți producători de linii de asamblare automatizată a caroseriilor din industria auto. Societatea înființată în 1977 are 480 de angajați și a obținut anul trecut o cifră de afaceri de 15 milioane de euro. Grupul Chropynsks are la nivel global 1.000 de salariați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Analiză Frames: afacerile cu lemn ating în România un nivel istoric de 2,5 miliarde de euro

Articolul următor

Companiile din Zalău sponsorizează iluminatul de sărbători

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share