Comunitate Sălaj Ultimele stiri

Companiile din Zalău sponsorizează iluminatul de sărbători

Mai mulți agenți economici vor sponsoriza iluminatul festiv al municipiului Zalău cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Printre acestea se numără Michelin, Multicom și Sarmis.

Iluminatul festiv în Zalău a devenit funcțional în perioada zilei de 1 decembrie. Aici au fost instalate decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă în 34 de zone, sumele alocate în acest an fiind de 154.000 de lei. Trei societăți firme au oferit sponsorizări pentru iluminatul festiv din municipiu: Sarmis, Multicom și Michelin, ultima achitând valoarea împodobirii bradului din fața Primăriei Zalău.

O bună parte a ornamentelor de dimensiuni mari au fost confecționate de către personalul din cadrul societății publice Citadin, care vor fi păstrate și pentru anii următori.

Producătorii din afara județului, respinși la târg

Târgul de Crăciun este programat în perioada 14 decembrie – 3 ianuarie, în parcarea noului centru comercial Zalău Value Centre și va fi adresat producătorilor locali, fiind onorate toate cererile primite la primărie.

“Au fost înregistrate 30 de cereri, din care trei depuse de producători locali din alte județe, acestea fiind declarate respinse. Dintre cele 27 de solicitări, șapte se referă la comercializarea de brazi și de kurtos kalacs, aceștia având standuri proprii, tip rulotă.

Având în vedere că sunt disponibile numai 10 căsuțe, din cei 20 de producători, cei 10 care comercializează produse de patiserie, prăjitură, produse apicole, vin fiert și sucuri vor primi câte o căsuță. Celor 10 producători locali care comercializează ornamente de Crăciun, lavandă și artiștilor plastici, le va fi pus la dispoziție câte un cort.

Prețul de închiriere al unei căsuțe este de 35 lei/ zi, iar prețul de închiriere al unui cort este de 25-30 lei/zi. Producătorii locali care au depus cerere vor fi invitați la primărie, iar în situația în care nu va exista un acord în ceea ce privesc căsuțele, acestea vor fi scoase la licitație”, conform municipalității zălăuane.

Related posts

Serge Durand a fost numit şef peste operaţiunile Airbus din România

Stefana Muresan

Maramureș: Turiştii preferă pensiunile din satele cu biserici vechi, de Paște

Stefana Muresan

Marile probleme ale Clujului: prețurile proprietăților, mobilitatea și salariile

Nora Dumitrescu

Leave a Comment