Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cine a câștigat contractele pentru primenirea apei și canalizării Turzii

Programul de extindere și reabilitare a stațiilor și conductelor din zona Turda – Câmpia Turzii și-a stabilit primii câștigători. Aceștia sunt asocierile conduse de Hidroconstrucția, Eptisa și ACSA.

Compania de Apă Arieș (CAA) a atribuit contractul de lucrări pentru extinderea și reabilitarea stațiilor de tratare apă potabilă și a conductelor de aducțiune în sistemul zonal de alimentare cu apă Turda din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii.

Aceasta a semnat ca beneficiar al contractului de extindere și reabilitare a stațiilor de tratare apă potabilă și a conductelor de aducțiune în sistemul zonal de alimentare cu apă Turda, aferent proiectului regional cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Contractul de lucrări are o valoare contractată de 84 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Durata de execuție este de 36 de luni, iar oferta declarată câștigătoare este Hidroconstrucția (lider de asociere) – Nord Conforest (asociat 1) – Aparo Consult (asociat 2) – Eco Aqua Design (asociat 3).

Până acum CAA a semnat patru contracte de lucrări, aferente municipiilor Turda și Câmpia Turzii, și unul de servicii. Cel de asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor din proiectul regional a fost câștigat de asocierea Eptisa România (lider) și Eptisa Servicios de Ingineria, (asociat) cu o valoare de 13 milioane de lei, fără TVA.

Durata de prestare a serviciilor este de 78 de luni, începând cu data prevăzută în ordinul administrativ de începere. Obiectivul îl reprezintă furnizarea de asistență tehnică spre autoritatea contractantă cu servicii de supervizare și sprijin de specialitate necesar pentru implementarea lucrărilor din cadrul proiectului.

Contractul de lucrări pentru apă și canalizare în zona de nord a municipiului Turda, de 45 de milioane de lei, fără TVA, cu execuție în 37 de  luni, a fost obținut de asocierea Hidroconstrucția (lider) și TCI Contractor General (asociat). Un alt contract de lucrări, pentru modernizarea și reabilitarea sistemului de apă și canalizare în municipiu, de 67 de milioane de lei, fără TVA, cu execuție în a fost câștigat de aceeași asociere.

Altul, pentru regiune, de 105 milioane de lei și execuție în 36 de luni l-a obținut asocierea ACSA (lider)  – Criteria Inc (asociat 1) – OMS Kornyezet Vedelmi (asociat 2) – Agriapipe (terț susținător tehnică și profesională) – Emit Group – Ercole Marreli Tehnologici (terț susținător financiar).

CAA implementează proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiune în perioada 2014-2020, acesta fiind cofinanţat din Fondul de Coeziune, prin POIM. Cu o valoare de 130 de milioane de euro proiectul reprezintă o etapă semnificativă în cadrul extinderii și modernizării infrastructurii, continuând procesul derulat prin POS Mediu 2007-2013.

Investițiile propuse prin contractul de finanțare vizează locuitorii din 13 unităţi administrativ-teritoriale, două municipii – Turda și Câmpia Turzii și 11 comune – Aiton, Călăraşi, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Tritenii de Jos, Viişoara, toate făcând parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieșului.

Proiectul aprobat de catre Comisia Europeană în acest an va permite continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiune. Prin investiţiile în infrastructura de apă se vor îndeplini cerinţele privind calitatea apei potabile, iar gradul de acoperire cu aceste servicii va fi de 99% în toată zona deservită.

Investițiile  în  sistemul de alimentare cu apă potabilă cuprind 161 km de aducțiuni reabilitare și extindere, 74 km rețele de apă reabilitați, 121 km de rețele noi de apă potabilă, 24 de stații de pompare apă potabilă noi și una reabilitată.

Cele în sistemul de canalizare menajeră cuprind extinderi rețele de canalizare 117 km, 48 km rețea reabilitată, colectoare de transfer 13 km, 48 stații de pompare apă uzată noi, reabilitarea a trei stații de pompare a apei uzate, două stații de epurare locale noi, o stație de compostare a nămolului în stația de epurare Câmpia Turzii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Europa decontează legarea Autostrăzii Transilvania de Ungaria

Articolul următor

Studiu ANIS: Volumul pieței locale de IT ajunge la aproximativ 6 mld. de euro în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share