Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Edu Lab, atelierul de design thinking, găsește soluții pentru educația copiilor din mediul rural

Jumătate din tinerii din România locuiesc și studiază în mediul rural, iar aceștia nu beneficiază de posibilitatea unor programe de școală prelungite, nu au acces la programe extrașcolare, au profesori care fac naveta între 2-3 școli, învață în școli neîncălzite sau au toalete în curte.

Fundația Noi Orizonturi sprijină de 18 școlile din mediul rural, iar Transilvania nu este ocolită de aceste situații. La Cluj-Napoca, profesorii, reprezentați de business, specialiști în educație, directori de școli, academicieni și elevi s-au întâlnit în cadrul evenimentului EduLab pentru a gândi soluții pentru îmbunătățirea calității educației din mediul rural.

Un concept unic în România, EduLab a reunit actorii care pot influența dezvoltarea soluțiilor în mediul rural. „Care este primul și cel mai ușor pas de făcut împreună? Putem construi ceva mai mare și mai ales scalabil? Cum putem face ceva ce este dincolo de puterea noastră, a fiecăruia? Acestea au fost întrebările de la care am pornit în cadrul evenimentului.”, declară Anca Gaidoș, directorul operațional Fundația Noi Orizonturi ce oferă programe și cursuri de formare pentru profesorii din România.

Soluții utilizând metoda design thinking

Pe durata a patru ore, participanții prezenți în cadrul EduLab au fost ghidați de Design Thinking Society în a genera soluții practice pentru dezvoltarea educației din mediul rural. Participanții au lucrat doar practic, în echipe mixe cu scopul de a dezvolta soluții viabile ce pot fi implementate în școlile din mediul rural românesc.

26 de persoane au semnat un acord de participare și contribuție pentru conturarea finală a ideilor de proiecte, cu asumarea unor roluri diverse, plecând de la ideile la care doresc să lucreze mai departe sau de la ceea ce pot aduce din punct de vedere profesional.

Evenimentul este organizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu clubul Rotary Visio din Cluj-Napoca și Design Thinking Society cu scopul de a promova dialogul deschis între actorii care influențează direct viața copiilor din mediul rural.

Despre Fundația Noi Orizonturi

De 18 ani, Fundația Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli şi voluntari să transforme educaţia din România şi susţine organizaţii din alte 24 de ţări să ofere programe de dezvoltare a competenţelor și a caracterului. Mai multe detalii regăsiți pe www.noi-orizonturi.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În primăvară va începe construcţia Uzinei BMW de la Debrecen

Articolul următor

Gala celor mai reușite proiecte bihorene, la Muzeul Țării Crișurilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share