Angajari Auto HR/Joburi Industrie Infrastructura Investitii Slider Ultimele stiri

În primăvară va începe construcţia Uzinei BMW de la Debrecen

 

Potrivit agenției de presă maghiare, MTI, lucrările la construcția uzinei BMW de la Debrecen vor începe în primăvară. Lucrările de pregătire a construcţiei uzinei se desfăşoară conform planului. Municipalitatea din Debrecen execută lucrările de pregătire în zona industrială care se află la periferia nord-estică a oraşului, se arată în comunicatul MTI. Potrivit documentului, echipa Grupului BMW care se ocupă de dezvoltarea carierelor la Debrecen va lansa în săptămânile ce urmează o campanie de recrutare. Aceasta va fi extinsă în 2020 pe întreg teritoriul judeţului Hajdú-Bihar.

Deschiderea Uzinei BMW la Debrecen ar putea trage forță de muncă și din județele din Nord-Vestul României. László Parragh , președintele Camerei de Comerț și Industrie din Ungaria a declarat la Kossuth Radio că, datorită faptului că Debrecen este aproape de România, vor putea recruta și de acolo.

Michele Melchiorre, directorul executiv al BMW Manufacturing Hungary Kft., este de părere că oraşul Debrecen a fost o alegere perfectă. Lucrările de terasament au fost începute la sfârşitul anului 2018: utilajele de lucru au excavat peste 1,7 milioane metri cubi de pământ, iar inginerii au instalat o reţea de conducte subterană lungă de aproximativ 1.350 metri, au fost executate circa 11.000 metri de şanţuri pentru drenarea apei pluviale. În perimetrul construcţiei se succed zilnic în jur de 200 de camioane. Graficul planificat este respectat şi în privinţa dezvoltării infrastructurii rutiere şi de altă natură din zonă, precum şi în procesele de lucru care pregătesc construcţia în perimetrul zonei industriale, se precizează în comunicat.

Societatea BMW Manufacturing Hungary Kft. va monta instalaţiile necesare lucrărilor de construcţie pe teritoriul viitoarei uzine până la sfârşitul acestui an, construcţia urmând să primăvara viitoare cu implantarea pilonilor şi turnarea fundaţiei structurii.

Grupul BMW a semnat contractul de vânzare-cumpărare a terenului industrial în data de 24 septembrie 2019. Debrecen este considerat un loc avantajos în primul rând din punctul de vedere al infrastructurii deosebit de dezvoltate, al legăturilor logistice bine formate şi al integrabilităţii optime în reţeaua furnizorilor. Piaţa forţei de muncă înalt calificată din zonă este de asemenea un factor de o importanţă deosebită. Pe lângă
personalul viitoarei uzine a Grupului BMW, reprezentanţii reţelei furnizorilor şi prestatorii de servicii direcţi vor oferi de asemenea nenumărate oportunităţi de lucru populaţiei din zona nord-estică a Ungariei.

Grupul BMW a vândut anul trecut peste 2,490 milioane de autovehicule şi peste 165 mii de motociclete în toată lumea. Compania a realizat în anul financiar 2018 venituri de 97,480 miliarde euro şi un profit de 9,815 miliarde euro. Conform statisticilor din decembrie 2018, Grupul BMW are 134.682 angajaţi la nivel mondial.

Related posts

Pe unde va trece centura metropolitană a Clujului

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania: „Planul nostru este o colaborare pe mai mulţi ani cu Simona Halep şi, deşi încă este devreme, vom atinge mai mulţi piloni strategici pentru dezvoltarea României”

redactia

Rebuilding travel – cinci măsuri care te ajută să călătorești (aproape) gratis

Traian Dan

Producție de cosmetice naturale într-un sat din Sălaj

Nora Dumitrescu

Floria.ro vine în ajutorul florăriilor din țară prin extinderea rețelei de parteneri

Ligia Voro

Capacitatea de cazare turistică în România: a crescut numărul hotelurilor de 5 stele

Papuc Irina

Satu Mare: Alu Menziken investește în două hale noi la Medieşu Aurit

Stefana Muresan

Compania clujeană Scala Assis­tance mizează pe afaceri de peste 55 mil. euro din comercializarea de rovinete

Stefana Muresan

UNPR solicită Guvernului măsuri urgente de atenuare a consecințelor COVID-19

Traian Dan

Finanțări din fonduri europene pentru atenuarea efectelor Covid-19

Traian Dan

Pasaj rutier subteran şi reabilitarea Podului Dacia, două proiecte noi ale Primăriei Oradea

Stefana Muresan

Ministrul transporturilor: “Data viitoare semnez pentru centura Zalăului”

Nora Dumitrescu

Studiu Unlock: Companiile se reîntorc în oraș

Ionut Oprea

„Ruta bisericilor de lemn din Bihor”, proiect pilot lansat la Oradea

Traian Dan

România are 70 de proiecte europene fazate de 3,35 miliarde euro, printre care: autostrada A1 Lugoj-Deva, autostrada A10 Sebeş-Turda, reabilitarea tronsonului de cale ferată Sighişoara-Simeria

Stefana Muresan

Noi destinații de vacanță de pe Aeroportul Internațional Timișoara

redactia

Bitdefender semnează un acord cu producătorul de routere Netgear

Stefana Muresan

Ultimele zile in care studentii si absolventii pot accesa 800 de joburi in cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi

Stefana Muresan

Tendințe și politici fiscale românești și internaționale, la „Tax & Finance Forum”, Timișoara

Papuc Irina

Primele troleibuze Solaris vor ajunge în Brașov în câteva luni: acumulatorul oferă o autonomie de minimum 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate

Papuc Irina

Viitorii mediciniști din Cluj vor simula admiterea în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Teraplast a preluat integral compania Politub

Stefana Muresan

Digitalizarea – efecte

Ionut Oprea

Investiţiile străine directe, mai mari cu 17,7%, în primele zece luni din acest an

Stefana Muresan

Leave a Comment