Angajari Auto HR/Joburi Industrie Infrastructura Investitii Slider Ultimele stiri

În primăvară va începe construcţia Uzinei BMW de la Debrecen

 

Potrivit agenției de presă maghiare, MTI, lucrările la construcția uzinei BMW de la Debrecen vor începe în primăvară. Lucrările de pregătire a construcţiei uzinei se desfăşoară conform planului. Municipalitatea din Debrecen execută lucrările de pregătire în zona industrială care se află la periferia nord-estică a oraşului, se arată în comunicatul MTI. Potrivit documentului, echipa Grupului BMW care se ocupă de dezvoltarea carierelor la Debrecen va lansa în săptămânile ce urmează o campanie de recrutare. Aceasta va fi extinsă în 2020 pe întreg teritoriul judeţului Hajdú-Bihar.

Deschiderea Uzinei BMW la Debrecen ar putea trage forță de muncă și din județele din Nord-Vestul României. László Parragh , președintele Camerei de Comerț și Industrie din Ungaria a declarat la Kossuth Radio că, datorită faptului că Debrecen este aproape de România, vor putea recruta și de acolo.

Michele Melchiorre, directorul executiv al BMW Manufacturing Hungary Kft., este de părere că oraşul Debrecen a fost o alegere perfectă. Lucrările de terasament au fost începute la sfârşitul anului 2018: utilajele de lucru au excavat peste 1,7 milioane metri cubi de pământ, iar inginerii au instalat o reţea de conducte subterană lungă de aproximativ 1.350 metri, au fost executate circa 11.000 metri de şanţuri pentru drenarea apei pluviale. În perimetrul construcţiei se succed zilnic în jur de 200 de camioane. Graficul planificat este respectat şi în privinţa dezvoltării infrastructurii rutiere şi de altă natură din zonă, precum şi în procesele de lucru care pregătesc construcţia în perimetrul zonei industriale, se precizează în comunicat.

Societatea BMW Manufacturing Hungary Kft. va monta instalaţiile necesare lucrărilor de construcţie pe teritoriul viitoarei uzine până la sfârşitul acestui an, construcţia urmând să primăvara viitoare cu implantarea pilonilor şi turnarea fundaţiei structurii.

Grupul BMW a semnat contractul de vânzare-cumpărare a terenului industrial în data de 24 septembrie 2019. Debrecen este considerat un loc avantajos în primul rând din punctul de vedere al infrastructurii deosebit de dezvoltate, al legăturilor logistice bine formate şi al integrabilităţii optime în reţeaua furnizorilor. Piaţa forţei de muncă înalt calificată din zonă este de asemenea un factor de o importanţă deosebită. Pe lângă
personalul viitoarei uzine a Grupului BMW, reprezentanţii reţelei furnizorilor şi prestatorii de servicii direcţi vor oferi de asemenea nenumărate oportunităţi de lucru populaţiei din zona nord-estică a Ungariei.

Grupul BMW a vândut anul trecut peste 2,490 milioane de autovehicule şi peste 165 mii de motociclete în toată lumea. Compania a realizat în anul financiar 2018 venituri de 97,480 miliarde euro şi un profit de 9,815 miliarde euro. Conform statisticilor din decembrie 2018, Grupul BMW are 134.682 angajaţi la nivel mondial.

Related posts

Românii și italienii, cei mai ingrijorați de schimbările climatice

Ligia Voro

Turda va avea un drum cu 4 benzi, din bani europeni

Stefana Muresan

Strabag începe lucrările la autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Succes la prima ediție de Mănăștur a Târgului Produs de Cluj

Nora Dumitrescu

Pălinca din Satu Mare, pe lista produselor pentru atestare de UE

redactia

AFI Europe România obține pre-certificarea LEED PLATINUM pentru proiectul AFI Tech Park

Ionut Oprea

Din fonduri europene, parc cu spații de agrement, sport și sănătate în Târgu Mureș

Ligia Voro

Consiliul European a adoptat o nouă agendă strategică 2019-2024

Ligia Voro

APIA: Ajutor de 16 euro/hectar pentru culturile amplasate pe teren arabil

Stefana Muresan

Târgu Mureș: Primul Centru de Excelență din România în tratarea AVC-ului

Transilvania Business

Aradul investește 35 mil. euro în reabilitarea zonei centrale

Stefana Muresan

Primarii de municipii au discutat cu premierul Ludovic Orban. „Realitatea bugetului este îngrijorătoare”

Papuc Irina

Investiții de peste 380 de milioane de Euro: promisiunile celor care vor Aeroportul Internațional Sibiu în concesiune pentru 50 de ani

Papuc Irina

Politica comercială a UE – noi oportunităţi şi provocări pentru mediul de business din România

Ligia Voro

Cele mai bune cărți de business care i-au inspirat pe români în 2018

redactia

Asociația „Italiani in Bihor” a încheiat un parteneriat cu Universitatea Oradea

Traian Dan

Contract de 3,3 milioane lei semnat de Primăria Teiuş cu ADR Centru

redactia

Spitalul privat „Sf. Constantin” din Brașov a fost certificat NATO

Ion Surdu

Anca Marcu, noul Director de Resurse Umane al Vodafone România

Ligia Voro

Cele mai avantajoase orașe. Pe primele poziții: Braşov, Cluj-Napoca, Oradea și Sibiu

Stefana Muresan

Targetul FSA România, 60 mil. euro cifra de afaceri pâna în 2020

A. I.

Patrimoniul Sibiului, adunat într-o versiune online actualizată. Urmează retrospectiva evenimentelor din ultimii 800 de ani

Papuc Irina

Mureș: Senzaționala transformare a unei case vechi de 500 de ani în pensiune

redactia

Ministerul Transporturilor a aprobat cererea de finanțare pentru autostrada Sibiu-Pitești și a transmis proiectul Comisiei Europene

Papuc Irina

Leave a Comment