Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În primăvară va începe construcţia Uzinei BMW de la Debrecen

FOTO: KAMARAONLINE

 

Potrivit agenției de presă maghiare, MTI, lucrările la construcția uzinei BMW de la Debrecen vor începe în primăvară. Lucrările de pregătire a construcţiei uzinei se desfăşoară conform planului. Municipalitatea din Debrecen execută lucrările de pregătire în zona industrială care se află la periferia nord-estică a oraşului, se arată în comunicatul MTI. Potrivit documentului, echipa Grupului BMW care se ocupă de dezvoltarea carierelor la Debrecen va lansa în săptămânile ce urmează o campanie de recrutare. Aceasta va fi extinsă în 2020 pe întreg teritoriul judeţului Hajdú-Bihar.

Deschiderea Uzinei BMW la Debrecen ar putea trage forță de muncă și din județele din Nord-Vestul României. László Parragh , președintele Camerei de Comerț și Industrie din Ungaria a declarat la Kossuth Radio că, datorită faptului că Debrecen este aproape de România, vor putea recruta și de acolo.

Michele Melchiorre, directorul executiv al BMW Manufacturing Hungary Kft., este de părere că oraşul Debrecen a fost o alegere perfectă. Lucrările de terasament au fost începute la sfârşitul anului 2018: utilajele de lucru au excavat peste 1,7 milioane metri cubi de pământ, iar inginerii au instalat o reţea de conducte subterană lungă de aproximativ 1.350 metri, au fost executate circa 11.000 metri de şanţuri pentru drenarea apei pluviale. În perimetrul construcţiei se succed zilnic în jur de 200 de camioane. Graficul planificat este respectat şi în privinţa dezvoltării infrastructurii rutiere şi de altă natură din zonă, precum şi în procesele de lucru care pregătesc construcţia în perimetrul zonei industriale, se precizează în comunicat.

Societatea BMW Manufacturing Hungary Kft. va monta instalaţiile necesare lucrărilor de construcţie pe teritoriul viitoarei uzine până la sfârşitul acestui an, construcţia urmând să primăvara viitoare cu implantarea pilonilor şi turnarea fundaţiei structurii.

Grupul BMW a semnat contractul de vânzare-cumpărare a terenului industrial în data de 24 septembrie 2019. Debrecen este considerat un loc avantajos în primul rând din punctul de vedere al infrastructurii deosebit de dezvoltate, al legăturilor logistice bine formate şi al integrabilităţii optime în reţeaua furnizorilor. Piaţa forţei de muncă înalt calificată din zonă este de asemenea un factor de o importanţă deosebită. Pe lângă
personalul viitoarei uzine a Grupului BMW, reprezentanţii reţelei furnizorilor şi prestatorii de servicii direcţi vor oferi de asemenea nenumărate oportunităţi de lucru populaţiei din zona nord-estică a Ungariei.

Grupul BMW a vândut anul trecut peste 2,490 milioane de autovehicule şi peste 165 mii de motociclete în toată lumea. Compania a realizat în anul financiar 2018 venituri de 97,480 miliarde euro şi un profit de 9,815 miliarde euro. Conform statisticilor din decembrie 2018, Grupul BMW are 134.682 angajaţi la nivel mondial.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

3 new towers for Bucharest

Articolul următor

Edu Lab, atelierul de design thinking, găsește soluții pentru educația copiilor din mediul rural

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share