Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

G4media: Schimbarea la față a Blajului după investiția Bosch

Aproximativ 40% dintre locuitorii orașul Blaj și ai satelor din jur muncesc la compania Bosch. G4media a publicat un reportaj despre cum se adaptează aceștia într-un oraș mai mic, ce fac companiile pentru a-i păstra și ce fac autoritățile locale pentru a crește calitatea vieții.

Primarul orașului a spus pentru sursa citată că venirea Bosch a fost cea mai bună decizie pentru localitate. „Au zis că am negociat în genunchi venirea Bosch la Blaj. Aș negocia din nou și pe burtă, este cea mai bună decizie pentru acest oraș. Uită-te un pic la orașele din jur, similare cu Blajul, la ce nivel sunt. Am cu ei o relație extrem de corectă, după atâția ani; ne respectăm reciproc și nici nu se poate altfel, am învățat și noi asta de la ei”, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Primarul Blajului mai spune în reportaj că venirea unei astfel de companii a determinat administrația să accelereze dezvoltarea economică, asigurând locuitorilor condiții și infrastructură necesară.

Precizăm că în Blaj locuiesc aproximativ 20.000 de locuitori.

Amintim că grupul Bosch se află pe piaţa din România din anul 1994 şi numără aproximativ 7.800 de angajaţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări consolidate de 452 milioane de euro în România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Cu două fabrici, un centru de cercetare şi dezvoltare și birouri de vânzări, toate cele patru sectoare de activitate ale grupului sunt reprezentate în România: Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum, Tehnologie pentru construcţii şi energie și Tehnologie industrială.

La Blaj, Bosch a deschis prima fabrică din România pentru componente de tehnică liniară, în anul 2007. Începând din anul 2013, locaţia s-a extins prin deschiderea unor noi unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate prin diviziile Chassis Systems şi Gasoline Systems. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, cum ar fi: senzori de viteză a roților, senzori de turație a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Pentru creşterea competitivităţii şi eficientizarea producţiei, aici sunt implemntate soluţii de industrie 4.0, cum ar fi Sistemul de monitorizare a producţiei şi Soluţii inteligente pentru sudura cu laser. Ca o recunoaștere a produselor sale de înaltă calitate, fabrica din Blaj va deveni unitatea de producţie coordonatoare Bosch la nivel global pentru producția senzorilor de detonație, începând din anul 2020. Motoarele prevăzute cu senzori de detonație pot reduce consumul de carburant și cresc momentul motor.

La începutul lunii noiembrie compania Bosch a inaugurat o nouă clădire de birouri în municipiul Blaj – o investiție de peste 7 milioane de euro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lanţul de farmacii Remedia, scos la vânzare, integral sau parțial. Prețul: începând cu 5 milioane de euro

Articolul următor
uvisitromania.com

Firmele brașovene din sectorul serviciilor au făcut mai mulți bani în anul 2018: creștere de 11,5% a cifrei de afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share